Zafer Partisi Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Oğuz Beki ile AKP’nin Beylikova Belediye Başkan Adayı Vahit Kara, seçim gezisi sırasında karşılaştı. Zafer Partili Beki, AKP’li Kara’ya “Niye bize düştü bu iş? Siz hükümettesiniz niye göndermiyorsunuz? Seviyor musunuz bu Afganları?” diye sordu. AKP’li Kara ise “Afganlar giderse şu an tarım bitiyor” yanıtını verdi.

Türkiye yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart’ta sandık başına gidecek. Seçmenler için heyecanlı bekleyiş devam ederken, siyasetçiler de sahadaki çalışmalarına devam ediyor.

ESKİŞEHİR’DE İLGİNÇ DİYALOG

Zafer Partisi’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Oğuz Beki, seçim gezisinde AKP’nin Beylikova Belediye Başkan Adayı Vahit Kara karşılaştı. İkili arasında yaşanan diyalog dikkat çekti.

“AFGANLAR GİDERSE TARIM BİTER”

Kaçak göçmenler ile ilgili “Niye bize düştü bu iş? Siz hükümettesiniz niye göndermiyorsunuz? Seviyor musunuz bu Afganları?” diyen Zafer Partili Beki’ye, AKP’li aday “Afganlar giderse şu an tarım bitiyor” yanıtını verdi. Beki bu yanıt karşılığında ise “Bitiyor mu? Başkanım aramızda kalsın biz 2016’dan önce de tarıma devam ediyorduk” dedi.

AKP’Lİ ADAYIN YANITI AKILLARA SOYLU’NUN SÖZLERİNİ GETİRDİ

Söz konusu görüntüler, akıllara eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 2022’deki açıklamalarını getirdi.

Adana'da Kobani Kararlarına Karşı Yurttaşlar Protesto Eylemi Gerçekleştirdi Adana'da Kobani Kararlarına Karşı Yurttaşlar Protesto Eylemi Gerçekleştirdi

Soylu, mültecilerin ekonomiye katkısı olup olmadığına ilişkin “Afgan çobanları alalım tarımın ne olacağını hep birlikte görelim” yanıtını vermişti.

Soylu şöyle konuşmuştu:

“Elbette ki bir takım dertler sıkıntılar olabilir. Ekonomiye katkıları var mı, yok mu, var. Afgan çobanları alalım tarımın ne olacağını hep birlikte görelim, bu düşmanlığın bir anlamı yok.”

Kaynak: https://tele1.com.tr/akpli-adaydan-zafer-partisinin-adayina-afgan-yaniti-giderlerse-tarim-biter-1014