Bizler Özel Banka Sandıklarından (Yapı Kredi, Akbank, Garanti, İş Bankası ve diğer Bankalar) emekli olan ‘beyaz yakalı ‘ yurttaşlarız.

Sağanak yağış altında Atatürk Parkında yapılan basın açıklamasını Şube Başkanı Ali Alphan okudu.

Devleti yönetenler bizleri ‘ Öteki Emekliler! ‘ olarak gördü, görmeye devam ediyor diyen Alphan:

“16 Milyon SGK ve Bağ- kur emeklilerine ‘Bayram İkramiyelerini verdi. Sayıları 300-350 bin olan banka emeklilerine Bayram ikramiyelerini vermedi ve mağdur ederek vatandaşları arasında ayırım yaptı.” Diye konuştu.

Alphan, konuşmasını şöyle sürdürdü.

Bizler Özel Banka Sandıklarından ( Yapı Kredi, Akbank, Garanti, İş Bankası ve diğer Bankalar  ) emekli olan ‘ beyaz yakalı ‘ yurttaşlarız.

Yaklaşık 5 yıldır Devleti yönetenler bizleri ‘ Öteki Emekliler! ‘ olarak gördü/görmeye devam ediyor…

16 Milyon SGK ve BAĞ-KUR emeklilerine ‘ Bayram İkramiyelerini verdi. Sayıları ( Yaklaşık eş ve çocukları dahil ) 300-350 bin olan bizleri Bayram ikramiyelerini vermedi ve mağdur ederek vatandaşları arasında ayırım yaptı!

Demokratik Sosyal bir Hukuk Devletinde bu türden haksızlık, ayırımcılık yapılamaz ve devlet;

‘Anayasanın eşitlik ilkesine‘ aykırı davranamaz/davranmamalı.

Yine, Türkiye’de yaşayan 16 Milyon emeklileri ‘ İşçi ve memur ayırımı?’  İle, yıllık yapılan zamlar konusunda emeklileri ayırmış, Memur emeklilerine % 49.00, SGK- BAĞ-KUR ve biz özel sandık emeklilerine %42.00 zam uygun görmüştür.

Bu bağlamda; En az 10.000TL.en fazla 15.000.TL. arasında ‘ açlık sınırında’ ücret alan binlerce emeklimiz Yaşam karşısında çaresiz bırakılmış, geçinemez duruma terk edilmiştir…

WhatsApp Görsel 2024-01-23 saat 17.32.32_93a05b82

Bütün bu haksızlık ve adaletsizlikleri (Ne yazık ki) bizlere yaşatanlar karşı Hak hukuk savunucuları olarak birlikte hareket etme zorunluluğu doğmuştur.

Bu nedenle; Biz beyaz yakalı emekli Bankacılar olarak Atatürk Parkında ( 23 Ocak 2024 - Salı günü saat: 13.00 de) bir araya gelerek, yaşadığımız adaletsizlikleri, haksızlıkları başta basın emekçileri ve kamuoyuna sesimizi yüksek sesle dillendirmek istedik.

Denizli BES Şubesi Başkanı YURDAKUL'dan Açıklama: Kamunun Tasfiyesine Hayır! Kazanılmış Haklarımızdan Vazgeçmeyeceğiz Denizli BES Şubesi Başkanı YURDAKUL'dan Açıklama: Kamunun Tasfiyesine Hayır! Kazanılmış Haklarımızdan Vazgeçmeyeceğiz

Hem devlet, hem de çalıştığımız Banka işverenleri bizleri sırtlarında yük olarak görüyor ve ölmemizi bekliyorlar!

Gerçeğimiz bu.

Oysa!

Bizler;

Emekliler   inadına yaşamak!

İnadına ‘ haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytan ‘ olmayı içimize sindiremeyerek tepkimizi sizler aracılığı ile iletmek istiyoruz .

Bu yüzden:taleplerimizi haykırıyoruz :

*Mecliste yeni bir düzenleme ile torba yasasından  “Emekliler arasında ayırım yapılamaz ve bu haklardan emekliler, Özel Sandık Emeklileri de yararlanır” şeklinde en kısa sürede mecliste yasa çıkarılmalıdır.

*”Devlet babadır kucaklayıcıdır” tanımına uyan bir yaklaşımı çok özledik!

Devlet kendine yakışanı yapmalıdır…

*İntibak yasası yeniden düzenlenmeli ve 2000 öncesi ve sonrası emekli olanlar arasındaki ‘ ücret adaletsizliğini sonlandırılmalıdır.

*Diğer taraftan yıllarca gece-gündüz 10-15 saat fazla mesai almadan emek verdiğimiz kendi banka işverenlerimize seslenmek istiyoruz: Emeklilerinize bir ‘ İş Bankası örneğinde olduğu gibi bizleri orta yerde bırakmayarak’

Sahiplenmenizi bekliyoruz…

*” Ne yapalım? SGK kanunlarını uyguluyoruz “ diyerek sizlerde topu devlete atmayınız ve acımasız davranmayınız!

Değerli katılımcı arkadaşlarım;

Bütün bu sıkıntılar ve haksızlıkları birlikte Sahada en geniş emekli kitlelerine sahip, Sendika, Dernek ve Kitle Örgütlerinin Sahaya çıkarak, tepki vermesi ile sonuca etki edebiliriz.

Bu yüzden: Kanıksanacak(!)  bir pozisyonda yer almayarak ve edilgen olmayarak,

Haklarımızı almak için yan yana olmalıyız.

Kendi gücümüzün farkında olarak hareket etmeliyiz.

Bu duygularla;

Katılımlarından dolayı, Basına  ve emekli arkadaşlarımızın Katkı ve dayanışma duygularına teşekkür ederiz .

Kamu oyuna Saygıyla …

Ali Alphan - Yapı Kredi Bankası emeklisi

YAPI KREDİ VE ÖZEL BANKA SANDIK EMEKLİlERİ

Editör: Haber Merkezi