Adana Ekoloji Platformu; Haberiniz var mı, yerel seçimlerde oylarımızı isteyen adaylardan biri, eğer seçilirse yeni yollar yapacağını vaat ediyor.

Gıda Mühendisleri Odası Adana Şubesi; “Suyu Korumak, Yaşamı ve Barışı Korumaktır!” Gıda Mühendisleri Odası Adana Şubesi; “Suyu Korumak, Yaşamı ve Barışı Korumaktır!”

Platform konuyla ilgili açıklamasına şu şekilde devam ediyor;

Bu yollardan birinin adı “Güney Çevre Yolu” imiş ve Adana kent merkezi ile Akdeniz’in ortasından geçecekmiş. Yani, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en verimli tarım alanlarının ortasından geçecek olan, 100 metre genişliğinde bir yol olacakmış. İki büyük nehrin milyonlarca yıl taşıdığı alüvyonlarla oluşan Çukurova’nın ortasına kilometrelerce asfalt dökmekten, ovada betonlaşmayı başlatmaktan söz ediyor.

Başka bir yolun adı da “Kuzey Çevre Yolu” imiş. Bu yol da Seyhan ve Çatalan Baraj Göllerinin arasından geçecekmiş. Yani, titizlikle korumamız gereken en önemli su rezerv alanlarımızın yakınlarından.

Bitmedi; Yumurtalık - Mersin arasında sahile çok yakın, paralel bir “Güney Sahil Yolu” yapacağını söylüyor. Seyhan ve Ceyhan Nehirlerinin Akdeniz ile buluştuğu, koruma altındaki sulak alanlardan geçecek olan bu yolun tahribatını düşünmek bile korku veriyor.

Adanalı seçmenlerin topraklarımızı, suyumuzu, doğamızı, hayatımızı, geleceğimizi düşünerek oy kullanacağına inanıyoruz.

Editör: Haber Merkezi