Doğadaki uyanışın haberini, sırasıyla hava, su ve toprağa düşen cemre veriyor. Kor durumunda ateş anlamına gelen cemre, ilkbaharın başlangıcının, gelişinin habercisi olarak bilinmektedir.

İki gün önce de kandan, gözyaşından beslenen, zulmün adı olan Dehak’a karşı direnç gösteren, başkaldıran, mücadele eden Demirci Kawalar’ın zulme son verdikleri, halkın bayram, şenlik içinde zaferi kutladıkları, alanlara taşıdıkları Newroz’u kutladık. Kardeşliğin, dayanışmanın, barışın, mücadele kararlılığının adı olan Newroz, yeni bir gün, yeni bir başlangıç olarak, baharın müjdesini veriyordu bizlere. Bu Newroz ile birlikte bir kez daha ülkemin dört bir yanında kardeşlik, barış ve özgürlük ortamının ilelebet hakim olmasını yürekten diliyorum.

31 Mart yerel seçimleri için geriye sayım bugün başlıyor, son haftaya giriyoruz ve haftaya pazar günü sandığa giderek, irademizi ortaya koyacağız. Öncelikle seçimlerin ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyor, sandık hilelerinin yaşanmadığı, iradenin sakatlanmadığı, kentin ve kentlinin hukukunu koruyan, kentlinin yaşamını kolaylaştıran projeleri yaşama geçirmek isteyen, kamucu yönü ağır basan sosyal belediyeciliği yaşama geçirmiş ve geçirecek adayların kazanmalarını diliyorum.

Doğadaki uyanışın, canlanmanın ülkemin dört bir yanındaki insanlarımıza da yansımasını, insanlarımızda da bir uyanışın, dirilişin olmasını, ülkemizdeki kötü gidişe dur denildiği, insanların moral bulduğu, umudu yeşerttikleri bir seçim olmasını diliyorum.

Bitirirken; doğadaki canlanmanın, uyanışın, baharın müjdesinin, yeni başlangıçların Adana’mızda da yaşanmasını yürekten diliyorum.  Genç, dinamik, Ümit veren bir avukatın, Çukurova ilçesinde kazanmasını istiyorum. Kadın hakları mücadelesini veren, üretken, çalışkan bir kadının ülkemizin en büyük ilçesi Seyhan’da yeni başlangıçlar için kazanmasını diliyorum. Otuz yıllık hasretin, Yüreğir’de son bulmasını istiyorum. Kozan’da ve Karaisalı’da gayreti, çabayı gösteren, emek veren iki kadın avukatı, belediye başkanı olarak görmek istiyorum. Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke’de, Yumurtalık’ta, Karataş’ta, Pozantı’da, Aladağ’da artık değişim olsun, önce insan diyenler kazansın istiyorum. Beş yıllık görev süresi içinde İmamoğlu ‘nu her türlü hizmetle buluşturan Başkanımızın güven tazelemesini istiyorum. Sarıçam’ ı yeni yüzyılın şehri yapacağım diyen, iğne ile kuyu kazan, emek veren adayımız kazansın diyorum. Uzun yıllar yönetip, kazanmayı unuttuğumuz ve 2019 ‘da yeniden kazandığımız Ceyhan’da, yine kazanan adayımız olsun. Bir de bu orkestranın şefi var tabii. Onu da unutmamak gerek. 2014’den bu yana üzerine koyarak gelen, daha yaşanabilir bir Adana için köklü projeleri yaşama geçiren ve “ Fişek gibi, beş yıla hazır mısın? “ sorusunu sorarak, yeniden yetki ve onay isteyen, Adana gibi başkan Zeydan Karalar kazansın istiyorum.

“Bütün çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelişini engelleyemezsiniz.“

“Güzel bir hafta sonu diliyorum. Selam ve saygılarımla.