Eğitim Gücü Sen’den Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’ne mobbing tepkisi Eğitim Gücü Sen’den Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’ne mobbing tepkisi

Büro Emekçiler Sendikası Denizli Şubesi, Sarayköy'e günübirlik gidip gelmek zorunda olan, kamu çalışanlarının ulaşımmağduriyetlerinin getirlmesiyle ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili BES Şube Başkanı Yusuf YURDAKUL tarfından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi,

Bilindiği gibi 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 5'inci maddesinde "Büyükşehir belediyelerinin sınırları, adını aldıkları büyükşehirlerin belediye sınırlarıdır hükmü bulunmaktadır. Anılan Yasanın 7'nci maddesinde "Büyükşehir görev, yetki ve sorumlulukları sayılmış, maddenin (f) bendinde "Büyükşehir ulaşım ana planını yapmak veya yaptırmak ve uygulamak; ulaşım ve toplu taşıma hizmetlerini planlamak ve koordinasyonu sağlamak", (p) bendinde "Büyükşehir içindeki toplu taşıma hizmetlerini yürütmek" hükümlerine yer yerilmiştir.

Halen kamu kurumunda çalışan ve görevi gereği Sarayköy'e günübirlik gidip gelmek zorunda olan, aralarında sendikamızın üyesi de olan çok sayıda kamu çalışanı arkadaşımız bulunmaktadır. Bu kamu çalışanları gerek zaman yönünden, gerek ekonomik yönden ulaşımda zorlanmaktadırlar. Ayrıca tarafımızca yapılan çevre araştırmasında genel olarak Sarayköy halkının da Denizli-Sarayköy arasında Belediye otobüsünün çalışmasını istediği görülmüştür.

Bu nedenle Denizli-Sarayköy arasında Büyükşehir Belediye otobüs hattının oluşturulmasını talep ediyoruz.

Bu talebimize ilişkin dilekçelerimizi gereği için Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığına veriyoruz. Bu haklı talebimizin takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Editör: Haber Merkezi