Gündem

Adalet Bakanı Tunç: "Adalete Olan Güveni Zirveye Taşımak İçin Çalışmalarımızı Sürdüreceğiz"

Abone Ol

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 2024-2025 adli yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, adaletin toplumsal barış ve huzurun teminatı olduğunu vurguladı. Tunç, mesajında adaletin, hakkı hak sahibine teslim etmek ve her şeyi yerli yerine koymak anlamına geldiğini belirterek, bunun ancak tarafsız ve bağımsız yargı ile mümkün olacağını ifade etti.

Bakan Tunç, adli yılın ülkeye ve millete hayırlı olmasını dileyerek, adaletin tecellisi için fedakarca görev yapan hakimlere, Cumhuriyet savcılarına, avukatlara ve tüm adalet teşkilatına başarılar diledi. Hukukun üstünlüğüne bağlı kalarak adalet hizmetlerinin etkinliğini artırmak ve adalete olan güveni zirveye taşımak için çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi.

Tunç, ayrıca, demokrasinin standartlarının yükseltilmesi, hukuk devletinin güçlendirilmesi ve temel hak ve hürriyetlerin genişletilmesi adına önemli reformlara imza atmaya devam edeceklerini belirtti. Adalet sisteminin daha da güçlendirilmesi için reform çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Bakan Tunç, bu çalışmaların toplumda adalet duygusunu pekiştireceğini ve vatandaşların adalete olan güvenini artıracağını vurguladı.