Gündem

Adana Ekoloji Platformu; Artvin Hopa’da Reşit Kibar Öldürüldü

Adana Ekoloji Platformu; Yaşam savunucularına uygulanan her türlü şiddeti lanetliyoruz ve artık son bulmasını istiyoruz.

Abone Ol

"Yaşam savunucularına uygulanan her türlü şiddeti lanetliyoruz ve artık son bulmasını istiyoruz. Katiller ve azmettiricileri derhal ortaya çıkarılmalı ve gereken cezalar verilmelidir."

Adana Ekoloji Platformu konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

DOĞAYI, HAYATI SAVUNURKEN BİR KAYIP DAHA VERDİK.

Doğa katilleri Hopa'da bir yaşam savunucusunu daha yaşamdan kopardı.

Dün Artvin'de ormanı sermayesine katmak için yok etmek isteyen şirketin tetikçisinin silahlı saldırısı sonucunda ormanı korumak için mücadele veren Reşit Kibar katledildi, iki yaşam savunucusu da yaralanarak tedavi altına alındı.   Bu katliamın öncesinde yaşam savunucularına açıkça ölüm tehditleri yapılmış, bu tehditler savcılığa dilekçeler verilerek bildirilmiş olmasına karşın katliamı durdurmak için hiçbir önlem alınmamış, katillere adeta yol verilmiştir.

Ülkemizin her yanında yaşam alanları büyük bir sermaye kuşatması altında. Bu saldırılara karşı yaşam alanlarını savunanlar meşru mücadelelerini verirken bir yandan kolluk kuvvetlerinin şiddetine uğruyor, diğer yandan devletin korumasındaki şirketlerin sivil güvenlik güçlerinin saldırılarına maruz kalıyorlar. Devlet-sermaye işbirliği içinde uygulanan bu şiddet karşısında yurttaşların anayasal hakları çerçevesinde verdikleri doğayı, yaşam alanlarını koruma mücadelesi artık bir ölüm-kalım mücadelesine dönüşmüştür.  Yaşam alanlarını korumak için mücadele ederken kolluk kuvvetlerinin sıktığı biber gazı sonucunda yine Hopa'da daha önce yaşamdan koparılan Metin Lokumcu'yu, Antalya'da başka  bir şirketin tuttuğu tetikçi tarafından katledilen Büyüknohutçu çiftini de saygıyla anıyoruz.

Yaşamı koruma mücadelesi veren bizler bundan daha meşru bir eylem olamayacağına inanıyoruz ve mücadelemizi yasal ve anayasal haklarımız temelinde veriyoruz.   Bilinmesini isteriz ki, yaşama, doğaya, insan yaşamına hiçbir saygısı olmayan, yasa tanımayan, gözü paradan başka bir şey görmeyen bu örgütlü şebekelerin saldırıları bizleri hiçbir şekilde yıldıramayacak. Yaşama ve birbirimize daha sıkı sarılarak mücadelemize daha kararlı devam edeceğiz.

Yaşam savunucularına uygulanan her türlü şiddeti lanetliyoruz ve artık son bulmasını istiyoruz. Katiller ve azmettiricileri derhal ortaya çıkarılmalı ve gereken cezalar verilmelidir.

Reşit Kibar'ı saygı ile anıyor ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Katledilen tüm yaşam savunucularını mücadelelerimizde yaşatacağız.

Saygılarımızla. 04 Eylül 2024

ADANA EKOLOJİ PLATFORMU