Adana Valiliği, bazı basın yayın organlarında Seyhan Halk Eğitimi Merkezi'nde yolsuzluk yapıldığına yönelik çıkan iddialar hakkında bir açıklama yaptı. Valilik, konuya ilişkin adli ve idari işlemlerin başlatıldığını ve sorumlu olduğu değerlendirilen bir memurun görevden uzaklaştırıldığını bildirdi.

Adana'da Feci Kaza: Tır ile Minibüs Çarpıştı, 4 Ölü, 6 Yaralı Adana'da Feci Kaza: Tır ile Minibüs Çarpıştı, 4 Ölü, 6 Yaralı

Adli ve İdari İşlemler Başlatıldı

Adana Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Konu ile ilgili adli ve idari işlem başlatılmış olup sorumlu olduğu değerlendirilen memur görevden uzaklaştırılmıştır," denildi. Ayrıca, iddialarda adı geçen kurum müdürünün soruşturma başlamadan önce ilgili mevzuat gereği il içi atamasıyla puan üstünlüğüne göre Seyhan Şehit Yavuz Öztürk Halk Eğitimi Merkezi'ne atandığı belirtildi.

CHP'li Ayhan Barut: Halk Eğitim Merkezi'nde 120 milyon liralık yolsuzluk skandalı CHP'li Ayhan Barut: Halk Eğitim Merkezi'nde 120 milyon liralık yolsuzluk skandalı

Soruşturma Devam Ediyor

Valilik, soruşturmanın devam ettiğini ve Cumhuriyet Başsavcılığı ile Eğitim Müfettişleri Başkanlığı'nın raporları sonucunda konuyla ilgili tüm suçlu bulunanlar hakkında gerekli adli ve idari işlemlerin yapılacağını vurguladı. "Soruşturma devam etmekte olup, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Eğitim Müfettişleri Başkanlığının raporu sonucunda konuyla ilgili tüm suçlu bulunanlar hakkında adli ve idari işlem yapılacaktır," ifadeleri kullanıldı.

"İddialarda Belirtilen Rakamlar Gerçeği Yansıtmıyor"

Açıklamanın devamında, bazı basın yayın organlarında belirtilen rakamların gerçeği yansıtmadığına dikkat çekildi. Valilik, bu tür iddialara ilişkin kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla açıklamanın yapıldığını belirtti.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur

Adana Valiliği, yapılan açıklamanın sonunda kamuoyuna saygılarını sunarak, iddialarla ilgili olarak soruşturmanın hassasiyetle sürdürüldüğünü ve gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağını ifade etti.

Eğitim Sen Adana Şube; Seyhan Halk Eğitimi Merkezinde ki Yolsuzluk Tüm Detaylarıyla Açığa Çıkarılmalıdır Eğitim Sen Adana Şube; Seyhan Halk Eğitimi Merkezinde ki Yolsuzluk Tüm Detaylarıyla Açığa Çıkarılmalıdır

G V 7Y U K Xc A Eg I D8

Editör: Haber Merkezi