Adana Devrimci Gençlik Örgütleri, Riha’nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde 20 Temmuz 2015 tarihinde DAİŞ’in bombalı saldırısı sonucu yaşamını yitiren 33 genç için (33 Düş Yolcusu), katliamın 9'uncu yıl dönümü dolayısıyla İnönü Parkı'nda yaptıkları basın açıklaması ile andılar.

Whatsapp Görsel 2024 07 20 Saat 22.32.46 Ae5397D0Katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğrafları ile "Suruç'u Unutmadık, Unutturmayacağız" pankartını taşıyan kitle sık sık, "Suruç için adalet herkes için adalet", "Gün gelecek devran dönecek katiller halka hesap verecek", "Direne direne direnişle zafere", "Katiller halka hesap verecek", "Suruç'u unutma unutturma" ve "Katillerden hesabı gençlik soracak" sloganlarını attı.  Anmaya, kentteki siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Açıklamada ortak basın metnini okuyan Adana Devrimci Gençlik Örgütleri adına Rodin Deniz, katliamın esas sorumlularını tanıdıklarını ifade ederek, "Suruç'un hesabı sorulacak" dedi.  Deniz, "Bu topraklarda mücadele yürütenler; Gezi direnişini, Amed-Suruç-Ankara katliamlarını, 6 Şubat depremlerini, Kobane kumpas davasını, katledilen işçi, emekçi, kadın, öğrencileri unutmayacak, affetmeyecek, hesabını soracak. Tüm halkımızı da 33’lerin mücadelesini büyütmeye, katillerden hesap sormaya, devrim ve sosyalizm saflarına katılmaya çağırıyoruz" dedi.

Adana Devrimci Gençlik Örgütleri adına Rodin Deniz sözlerine şu şekilde devam etti;

Whatsapp Görsel 2024 07 20 Saat 22.32.47 9768E06E

9 yıl önce bugün Kobane’nin yeniden inşa edilmesi çalışmalarına katılmak için yola çıkan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi 33 kavga arkadaşımız Suruç’ta devlet-IŞİD iş birliğiyle katledildi. Bu katliamın esas sorumlularını tanıyoruz.

Whatsapp Görsel 2024 07 20 Saat 22.32.46 Fdc89E2C

SURUÇ’UN HESABI SORULACAK!

Aradan geçen 9 yılda Saray Rejimi aynı baskı ve katliam politikalarıyla halklara karşı olan savaşına devam ediyor. Bu savaşı yine 2015’te Amed ve Ankara saldırılarında gördük, bu savaşı Suruç’un katilleri mahkeme salonlarından tahliye olurken gördük, bu savaşı depremde yüzbinlerimiz katledilirken gördük, bu savaşı maden işçileri Soma’da, İliç’te kar hırsıyla gömülürken gördük, bu savaşı sıra arkadaşlarımız devlet yurtlarında katledilirken gördük, bu savaşı Kürt Halkının iradesi yok sayılıp Van ve Hakkâri’ye kayyum atanırken gördük, bu savaşı 1 Mayıs’ta Taksim iradesi gösteren arkadaşlarımız tutuklanırken gördük ve bugün tüm mücadele alanlarına olan saldırılarında görmeye devam ediyoruz.

Whatsapp Görsel 2024 07 20 Saat 22.32.48 146D6Bf9

GÜN GELECEK DEVRAN DÖNECEK KATİLLER HALKA HESAP VERECEK!

Saray rejimi her geçen gün işçilere, emekçilere, kadınlara, öğrencilere, halklara karşı olan savaşını bir adım daha öteye taşıyor. Saldırılarını arttırıyor, direnişimizi engellemeye çalışıyor. Biz devletin bu saldırılarına Kobane’de yeni bir yaşam kurarak, 10 Ekim katliamının 1. Yılında aynı yerde aynı saatte intikam yemini ederek, Öğrencileri katlettikleri yurtları işgal ederek, Van ve Hakkâri de binler olup sokakları doldurarak, 40. Gün eyleminde molozların arasında rihen ve bahhurlarla “gitmedik buradayız” diyerek, Fabrikalarda sefalet ücretlerini kabul etmiyoruz deyip üretimi durdurarak Cevap verdik.

Whatsapp Görsel 2024 07 20 Saat 22.32.45 270327B8

DİRENE DİRENE DİRENİŞLE ZAFERE!

Kobane’den bugüne direniş büyüyor, öğretiyor, kazandırıyor. Bütün insanlık suçları gibi Suruç’un da hesabı sorulacakken; geleceğimiz, elbette onu yaratan 33’lerin olacaktır; elbette bunun için ödenmesi gereken bedel sonuna dek ödenerek bu gelecek kurulacaktır. Gün katledilen yoldaşlarımızın mücadelesini büyütme günüdür, gün Kobane’ye yola çıkanların özgür bir dünya ufkunu gerçekleştirme günüdür, gün Devrim ve Sosyalizm mücadelesine katılma günüdür.

KATİLLER HALKA HESAP VERECEK!

Bu topraklarda mücadele yürütenler; Gezi direnişini, Amed-Suruç-Ankara katliamlarını, 6 Şubat depremlerini, Kobane kumpas davasını, katledilen İşçi, emekçi, kadın, öğrencileri unutmayacak, affetmeyecek, hesabını soracak. Tüm halkımızı da 33’lerin mücadelesini büyütmeye, katillerden hesap sormaya, Devrim ve Sosyalizm saflarına katılmaya çağırıyoruz.

AOSB’de 5,5 Milyon Dolarlık Yatırım: İkinci Beton Santrali Faaliyette AOSB’de 5,5 Milyon Dolarlık Yatırım: İkinci Beton Santrali Faaliyette

DEVRİM ŞEHİTLERİ ÖLÜMSÜZDÜR! 

Whatsapp Görsel 2024 07 20 Saat 22.32.47 A48E2C4D

ESP PM Üyesi Ömer Temel ise Suruç Aileleri İnisiyatifi'nin gönderdiği mektubu okudu. Anma oturma eylemi ve müzik dinletisi ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi