Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Adıyaman’daki öğrencilere gönderdiği altın çörek ve meyve suyu ikramlarının son kullanma tarihinin geçtiği yönünde yer alan iddialar hakkında Adıyaman Belediyesi bir açıklama yaptı.

Açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulanarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen 40 bin adet altın çöreğin katkı maddesi içermeyen, günlük olarak üretilen ve son kullanma tarihine uygun ürünler olduğu belirtildi.

İkramlar Zamanında Ulaştırıldı

Belediye tarafından yapılan açıklamada, çöreklerin 9 Eylül 2024 tarihinde İstanbul'da üretildiği, 11 Eylül’de Adıyaman’a ulaştığı ve 12 Eylül 2024 tarihinde Adıyaman’daki ilkokullarda dağıtıldığı ifade edildi. Ürünlerin son kullanma tarihinin 15 ve 16 Eylül 2024 olduğu belirtilirken, öğrencilere bu tarihlerden önce ulaştırıldığı vurgulandı.

Haberler Gerçeği Yansıtmıyor

BAŞKAN SEÇER’DEN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI BAŞKAN SEÇER’DEN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Adıyaman Belediyesi, bazı haber ve sosyal medya paylaşımlarında yer alan "son kullanma tarihi geçmiş kekler dağıtıldı" iddialarının gerçek dışı olduğunu, bu tür paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, bu asılsız haberleri yayan kişi ve kuruluşlara karşı yasal yollara başvurulacağı duyuruldu.

Adıyaman Belediyesi, özellikle çocuklarla ilgili yapılan çalışmalarda en üst düzeyde titizlik gösterildiğini, tüm gıda dağıtımlarının dikkatle denetlendiğini vurgulayarak, halkın yanlış bilgilendirilmemesi için kamuoyuna bu açıklamanın yapıldığını belirtti.

Editör: Haber Merkezi