Eş Başkanlar Sarıyıldız ve Arslan, 7’den 70’e tüm Mersinlileri Tırmıl Miting Alanı’na davet etti

“AKDENİZ BELEDİYESİ BARIŞ VE KÜLTÜR FESTİVALİ BAŞLIYOR”

Akdeniz Belediyesi’nin, kentte bu yıl ilk kez düzenleyeceği “Akdeniz Barış ve Kültür Festivali”, 21-22 Eylül Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleşecek. Eş Başkanlar Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan, hafta sonu çeşitli etkinlikler ve konserlerle dolu dolu geçecek festivale tüm Mersinlileri davet etti.

Akdeni̇z Bariş Ve Kültür Festi̇vali̇ Görseli̇

Akdeniz Belediyesi, Esenli Üzüm Şenliği ve Bağlarbaşı İncir Festivali’nin ardından bir başka kültürel etkinliğe daha imza atıyor. Dünya Barış Günü kapsamında düzenlenecek 1’inci Akdeniz Barış ve Kültür Festivali ile Mersinliler, çeşitli etkinlikler ve konserlerle dolu dolu 2 gün yaşayacak.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinesinde Tırmıl Miting Alanı’nda organize edilecek festivalde, yerel sanatçıların konserleri, tiyatro gösterileri, halk oyunları ve dans gösterileri, çocuklar için renkli oyun ve yarışmalar yer alacak. Festivalin ikinci gününde ise sesi ve yorumuyla her kesimin sevdiği ve büyük beğeniyle dinlediği ünlü sanatçı Rojda sahne alıp şarkılarını seslendirecek.

Festival; diller, renkler ve kültürler buluşması havasında geçecek

Eş Başkan Nuriye Arslan

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan, yaptıkları ortak açıklamada; tüm Mersinlileri 21 ve 22 Eylül Cumartesi ve Pazar günü düzenlenecek olan 1’inci Akdeniz Barış ve Kültür Festivali’ne davet etti. Eş Başkanların ortak açıklaması şöyle;

“Farklı dillerin, dinlerin, kültür ve mezheplerin yüzlerce yıldır bir arada ve kardeşçe yaşadığı, ülkemizin tüm farklılıklarını yaşatan, Türkiye’nin bir mozaiği olan kentimizde ve bütün renkleri içinde barındıran Akdeniz’de böylesi bir festivali gerçekleştirmekten sevinç ve mutluluk duyuyoruz.

Zeydan Karalar’dan öğrenciye ulaşımda büyük destek Zeydan Karalar’dan öğrenciye ulaşımda büyük destek

Eş Başkan Hoşyar Sarıyıldız

Bir renkler buluşması havasında gerçekleşecek festivalimizde kentimizin sahip olduğu tüm dilleri ve kültürleri yansıtacak etkinlikler, müzik dinletileri, çocuk oyun alanları ve onlar için çeşitli ikramlar yer alacak. 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında düzenleyeceğimiz festivalimiz; barışın, kardeşliğin ve kültürler buluşmasının sembolü olacaktır.

Çocuklarımızın gönüllerince eğlenip oyunlar oynayabileceği, yerel ve ulusal sanatçılarımızın konser vereceği, ailece, omuz omuza halaylar çekebileceğimiz, kardeşliğin ve barışın simgesi olacak olan festivalimize değerli halkımız davetlidir. Tüm Mersinlileri, Cumartesi ve Pazar günü, Özgürlük Mahallemizde bulunan Tırmıl Gösteri Alanı’na bekliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi