SOLINGEN, ALMANYA — Almanya'nın batısındaki Solingen kentinde düzenlenen bir festivalde bıçaklı bir saldırı gerçekleşti. Cuma gecesi meydana gelen saldırıda üç kişi hayatını kaybederken, en az beş kişi de ağır yaralandı.

DSÖ: Gazze'de çocuk felci aşısı bugün başlıyor ve 4 gün sürecek DSÖ: Gazze'de çocuk felci aşısı bugün başlıyor ve 4 gün sürecek

Tanıkların ifadelerine göre, olay yerel saatle 21:30’dan kısa bir süre sonra Fronhof'un merkezi meydanında yaşandı. Kimliği henüz belirlenemeyen bir saldırgan, elindeki bıçakla festivalde bulunan birkaç kişiye ayrım gözetmeksizin saldırdı. Polis, saldırının tek bir kişi tarafından gerçekleştirildiğine inandıklarını ve failin hala kaçak olduğunu belirtti. Şu ana kadar saldırgan hakkında çok az bilgiye sahip olduklarını açıkladı.

Organizatörlerden Uyarı: Sakin Kalın ve Dikkatli Olun

Festival organizatörlerinden Philipp Müller, sahneye çıkarak katılımcılara sakin olmalarını ve dikkatli hareket etmelerini söyledi. Müller, “Maalesef fail henüz yakalanmadı,” diyerek festivaldeki güvenlik endişelerine dikkat çekti.

Yoğun Güvenlik Önlemleri Alındı

Olayın ardından bölgede yoğun güvenlik önlemleri alındı. En az bir helikopterin havada devriye gezdiği ve çok sayıda polis ve acil durum aracının mavi ışıklarla bölgeye intikal ettiği gözlemlendi. Bazı sokakların trafiğe kapatıldığı bildirildi.

Polis, saldırı sonucunda en az beş kişinin ağır yaralandığını belirtirken, bölgenin en üst düzey güvenlik yetkilisi Herbert Reul, Cumartesi günü erken saatlerde olay yerini ziyaret ettiğinde bu sayının altı olabileceğini ifade etti.

Solingen halkı ve festival katılımcıları olayın şokunu yaşarken, polis ve güvenlik güçleri saldırganın yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Editör: Haber Merkezi