TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin, Havacılık Bulvarı Kahramankazan Ankara yerleşkesindeki giriş kapısındaki patlamanın ardından, silah sesleri duyuldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya terör saldırısında üç kişinin şehit olduğunu, 14 kişinin de yaralandığını açıkladı. Teröristlerden ikisi de etkisiz hale getirildi. Rusya'da bulunan Erdoğan şehit sayısının 4 olduğunu ve 14 yaralı bulunduğunu duyurdu. Bakan teröristlerin kimliklerinin henüz belli olmadığını ekledi

Türkiye'yi sarsan son dakika haberi... Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı Tesisi'ne terör saldırısı düzenlendi. Kurumun giriş kapısının önünde patlama sesleri duyuldu. İçişleri Bakanı terör saldırısında 3 kişinin şehit olduğu, 14 kişinin de yaralandığı duyuruldu. 2 terörist de etkisiz hale getirildi. 

Yaralılar, Bilkent ve Etlik Şehir Hastaneleri ile Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan bir yaralının ambulans helikopterinin Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildiği öğrenildi. Yaralılar için acil servislerde hazırlıklar yapılıyor.

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) tesislerine bugün terör saldırısı düzenlendi. Akşam saatlerinde gerçekleşen saldırıda, bölgeden yoğun silah ve patlama sesleri yükseldi. Saldırının ardından tesis çevresinde çatışma çıktığı ve canlı bomba olduğu yönündeki iddialar paniğe yol açtı.

TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin, Havacılık Bulvarı Kahramankazan Ankara yerleşkesindeki giriş kapısındaki patlamanın ardından, silah sesleri duyuldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya terör saldırısında şehit ve yaralıların olduğunu açıkladı.

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı Tesisi'ne terör saldırısı düzenlendi. Kurumun giriş kapısı önünde çatışma meydana geldiği belirtilirken, patlama sesleri duyuldu.  İçişleri Bakanı terör saldırısında şehit ve yaralıların bulunduğunu söyledi. Saldırıda rehine olduğu iddia ediliyor. 

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız." açıklamasını yaptı. 

PATLAMA VE SİLAH SİLAHLARI

TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerinde patlama ve silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Editör: Haber Merkezi