Kültür Sanat Sen Genel Merkezi tarafından haksız ve hukuksuz bir şekilde iş akdi feshedilen Fidan Dağ'ın işine geri iadesi için mücadele sürüyor. Bu kapsamda, 24 Haziran 2024 tarihinde Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından Attalos Meydanı’nda bir basın açıklaması yapıldı.

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından yapılan açıklamada, Kültür Sanat Sen genel merkezinin işten çıkardığı Fidan Dağ için yeniden işe alınması çağrısında bulunuldu. Açıklamada, emekten ve emekçiden tasarruf yapılamayacağı vurgulandı ve sendikanın yanlış kararından dönmesi gerektiği ifade edildi.

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yerverildi;

Değerli basın emekçileri, Değerli dostlar,

Bizler, emekten, özgürlükten, demokrasiden, barıştan, adaletten yana mücadele eden Emek ve Demokrasi Bileşenleri olarak, bugün burada bu açıklamayı yapmaktan duyduğumuz hicap duyduğumuzu belirtmek isteriz.

KESK’e bağlı Kültür Sanat Sen Genel Merkezi, bir emek örgütü olarak görev ve sorumluluklarını hatırlatmak üzüntü verici bir durumdur. Tasarruf adı altında arkadaşımız Fidan Dağ'ı işten çıkaran sendika, bu yanlıştan geri dönmelidir.

Fidan Dag Basin Aciklamasi2 Ic0

Fidan Dağ, 31 Mayıs 2024 tarihinde, 9 haftalık bir ihbar süresi ile işine son verileceğini öğrenmiş ve bir saat sonrasında SGK mesajı ile işine son verildiğini anlamıştır. Bu durum, KESK’e bağlı bir emek örgütünün değerlerine aykırıdır. Fidan Dağ, 13 yıldır bu sendikaya emek vermiştir ve kanser tedavisi gördüğü bir dönemde işten çıkarılmıştır.

KESK ve bağlı sendikanın bu yanlıştan dönerek, Fidan Dağ’ı yeniden işe alması gerektiğine inanıyoruz. Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri olarak, Fidan Dağ’ın bir an önce işine kavuşmasını bekliyoruz ve bu sorunun takipçisi olacağız.

Eğitim-İş'ten Öğretmenlik Meslek Kanunu Protestosu: "Bu Kanun Öğretmeni Mesleksizleştirme Kanunudur" Eğitim-İş'ten Öğretmenlik Meslek Kanunu Protestosu: "Bu Kanun Öğretmeni Mesleksizleştirme Kanunudur"

Emek kazanacak, emekçi kazanacak. Fidan Dağ işine geri alınsın. Yaşasın örgütlü mücadelemiz. Emekçiden tasarruf olmaz!

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri

Editör: Haber Merkezi