• "SGK primleri mağdur ediyor"

  • "Prim mağduriyetine çare bulun!"

Bakan Şimşek: Elektrik ve Gaz Zamları Enflasyonla Uyumlu Olacak Bakan Şimşek: Elektrik ve Gaz Zamları Enflasyonla Uyumlu Olacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, ülke ekonomisinin can damarını oluşturan çiftçiler, esnaf ve sanatkarların Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ödedikleri primler için yasal düzenlemeyle teşvik ve indirim yapılmasını istedi. Meclis'te konuşan Barut, "Ekonomik krizin mağdur ettiği, zor günler geçiren esnaf, sanatkar ve çiftçilerimizin en azından işletmelerinin açık kalması, geçimlerini sağlayabilmesi için sesini duyun. Ağır yük haline gelen SGK primleri için çözüm üretin, destek verin!" dedi.

"YASAL DÜZENLEME YAPILMALIDIR"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ayhan Barut, "Bu yılki yeni asgari ücret nedeniyle esnaf, sanatkar ve çiftçilerin Bağ-Kur prim ödemesinden genel sağlık sigortasına dek her alanda vergi yükü arttı. Ülkemizde derin bir ekonomik kriz var, zamlar bitmiyor. Bu koşullar gözetilmelidir. Uzun zamandır, pandemi ve deprem süreçleri de dahil edildiğinde esnaf, sanatkar ve çiftçilerin sorunları da dağları aşmıştır. Bu gerçeğe göre etkin bir yasal düzenleme yapılmalı, destek sağlanmalıdır" diye konuştu.

"PRİM ARTIŞI MAĞDUR ETTİ"

Esnaf, çiftçi ve sanatkarların sorunlarına değinerek çözüm önerilerini de paylaşan Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"Çiftçinin gübresi de kullandığı mazotu da fahiş oranda arttı. Esnaf ve sanatkarımız siftahsız dükkan kapatırken, bir çoğu mesleği terketmek zorunda kaldı. Asgari ücret kararıyla birlikte SGK prim ödemelerinde meydana gelen artışlar, çiftçilerimiz, esnaf ve sanatkarlarımızı daha da zora soktu. Emek ve alınterinin karşılığını zaten alamayan çiftçilerimiz, esnaf ve sanatkarlarımız, vergi yükünü kaldıramaz halde. Ülke ekonomisinin can damarını oluşturan çiftçilerimiz, esnaf ve sanatkarlarımızın en azından işletmelerinin açık kalması, geçimlerini sağlayabilmesi için sesini duyun ve adım atın."

Editör: Süleyman Devrim Boğa