Bakanlıktan "Denizler Halkındır" Projesi Hakkında Açıklama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yazılı bir açıklama yaparak Kurban Bayramı süresince sahillerde yaşanan yoğunluğa dikkat çekti. Açıklamada, bir süre önce başlatılan "Denizler Halkındır" projesi kapsamında vatandaşların kıyıya ulaşımını engelleyen işgaller ve kaçak yapılaşmalara karşı denetimlerin gerçekleştirildiği belirtildi.

Denetimlerin etkisiyle kıyılarda vatandaşların rahatça denize girebildiği vurgulanan açıklamada, halk plajlarının tatilcilerin uğrak yeri haline geldiği ifade edildi.

Akademi Derneği'nden Emniyet Müdürü Yavuz Şahin'e Hayırlı Olsun Ziyareti Akademi Derneği'nden Emniyet Müdürü Yavuz Şahin'e Hayırlı Olsun Ziyareti

"VATANDAŞLARIMIZIN DENİZE ERİŞİMİNİ ENGELLEYEN TÜM UNSURLARI KALDIRACAĞIZ"

Açıklamada değerlendirmesi yer alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kıyılara ulaşımı engelleyen işgaller ve kaçak yapılaşmadan dolayı vatandaşların muzdarip olduğunu belirtti. Bakan Özhaseki, "Biz de 'milletimizin isteği, bizim başımızın gözümüzün üzerinde' dedik. Gelen şikayetler üzerine derhal harekete geçtik ve ekiplerimizle beraber çalışmalara başladık. Tüm sahillerimizi adım adım gözden geçiriyor, vatandaşlarımızın denize erişimini engelleyen kaçak yapıları ve işgalleri hızlıca tespit ediyoruz. Vatandaşlarımızın denize erişimini engelleyen tüm unsurları kaldıracağız." ifadelerini kullandı.

Özhaseki, hedeflerinin sahilleri kaçak yapılardan arındırmak olduğunu, il müdürlüklerinin kıyıları gözetim altına aldığını ve valiliklerin de süreci yakından takip ettiğini belirtti.

"SAHİLLERİMİZDE ÇEVRE KİRLİLİĞİNE SEBEBİYET VERMEYELİM"

Bakan Özhaseki, halk plajlarının vatandaşların hem günübirlik ihtiyaçlarını rahatça karşılayabildiği hem de temiz işletmelerle keyifli tatil geçirebildiği mekanlar olduğunu ifade etti. Bayram tatili boyunca vatandaşlardan sahillerde çevre kirliliğine sebebiyet vermemelerini istirham eden Özhaseki, "Bayramın huzurlu atmosferini çevremizi kirleterek bozmayalım." çağrısında bulundu.

Editör: Haber Merkezi