Bakan Şimşek: “En Zor Dönemi Geride Bıraktık, Enflasyonu Tek Hanelere İndireceğiz” Bakan Şimşek: “En Zor Dönemi Geride Bıraktık, Enflasyonu Tek Hanelere İndireceğiz”

NEW YORK – Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu kapsamında bulunduğu New York'ta, ABD'li yatırımcılara Türkiye’nin ekonomik hedeflerini ve stratejik avantajlarını sundu. ABD'nin önde gelen finans kuruluşlarından Citibank’ın ev sahipliğinde düzenlenen üç yatırımcı toplantısına katılan Şimşek, Türkiye’nin ekonomik programında kaydedilen gelişmeleri ve doğrudan yatırımları artırma stratejisini anlattı.

Toplantılar basına kapalı gerçekleşirken, ABD’nin en prestijli portföy yönetim şirketlerinden kıdemli fon yöneticileri ve ekonomistler de katılım sağladı. Şimşek, yatırımcılara gelecekteki öncelikleri sunarken, Türkiye’nin stratejik avantajlarını vurguladı. Aynı gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu çerçevesinde liderlerle görüşmeler yaparken 15. Türkiye Yatırım Konferansı’nda Amerikalı ve Türk iş insanlarıyla bir araya geldi.

Bakan Şimşek, DEİK Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen yuvarlak masa toplantısında da ABD ve Türkiye’nin iş dünyası temsilcileriyle buluşarak Türkiye’nin yatırım fırsatlarını detaylandıran bir sunum gerçekleştirdi. ABD’deki yatırımcı toplantılarına devam edeceği öğrenilen Şimşek, Türkiye’nin doğrudan yatırımları artırma hedefini öne çıkarmaya devam edecek.

Editör: Haber Merkezi