Mersin’den DİSK'li İşçiler Haykırdı, "Gelirde, Vergide, Adalet İstiyoruz!" Mersin’den DİSK'li İşçiler Haykırdı, "Gelirde, Vergide, Adalet İstiyoruz!"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Tekin, Danıştay'ın kararı sonrası 20 bin öğretmen ataması için takvimi başlatacaklarını belirterek, "9 Eylül tarihine yetiştirmek için bütün takvimi yürüttüm. Karar çıktıktan sonra sürecimizi yürüteceğiz" dedi.

Tekin, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında, yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları ve öğretmen atamaları hakkında konuştu. Danıştay'ın öğretmen atamalarıyla ilgili kararını beklediklerini vurgulayan Tekin, atama sürecine dair planlarını hazırladıklarını ve karar sonrası hızla uygulamaya geçeceklerini ifade etti.

Bakan Tekin, öğretmen atamalarında kullanılan yeni yönetmelik değişikliğine de dikkat çekerek, atamaların yüzde 50 mülakat, yüzde 50 KPSS puanıyla yapılacağını belirtti. Ancak sürecin yargıya taşınması nedeniyle Danıştay'ın kararını beklediklerini ve bu karara göre hareket edeceklerini açıkladı.

Editör: Haber Merkezi