Son Dakika

Bakan Yerlikaya: FETÖ'ye Yönelik Operasyonlarımız Kararlılıkla Devam Ediyor

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonların kararlılıkla sürdüğünü belirtti. Bakan Yerlikaya, “KISKAÇ-25” adı verilen operasyon kapsamında 11 ilde düzenlenen operasyonlarda 20 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Terör örgütleri ve onların iş birlikçilerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek.”

11 İlde Eş Zamanlı Operasyonlar Düzenlendi

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinesinde; Adana, Ankara, Antalya, Çorum, Elazığ, İstanbul, İzmir, Ordu, Samsun, Kahramanmaraş ve Van illerinde “KISKAÇ-25” operasyonu gerçekleştirildi. Operasyonlar İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlükleri tarafından yürütüldü.

Yakalanan Şüpheliler Hakkında Tespitler

Operasyon kapsamında yakalanan 20 şüphelinin:

  • Örgütün sözde "Askeri Mahrem Yapılanması" içerisinde faaliyette bulundukları,
  • Ankesörlü telefonlar üzerinden örgüt içi iletişim sağladıkları ve sorumlu şahıslarla irtibatlarının bulunduğu,
  • Örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları,
  • Daha önceki ifadelerde ve teşhislerde adlarının geçtiği ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

Bakan Yerlikaya’dan Emniyet Teşkilatına Tebrik

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda görev alan polislere teşekkür ederek, "Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." ifadelerini kullandı.

Yerlikaya’nın açıklamaları, Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığını bir kez daha vurgularken, FETÖ’ye karşı sürdürülen operasyonların hız kesmeden devam edeceği mesajını verdi.

#TürkiyeninHuzuru

Bakan Yerlikaya, açıklamasını “#TürkiyeninHuzuru” etiketiyle sonlandırarak, Türkiye'nin huzur ve güvenliği için çalışmaların süreceğini vurguladı.