İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Bölücü Terör Örgütü’ne (BTÖ) yönelik 36 ilde düzenlenen “GÜRZ-8” operasyonlarının detaylarını paylaştı. Operasyonlar kapsamında, terör örgütü ile bağlantılı olduğu tespit edilen 222 şüpheli yakalandı.

Bakan Yerlikaya, yaptığı paylaşımda güvenlik güçlerinin terörle mücadeledeki kararlılığına vurgu yaparak, "Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

TMMOB Kocaeli İKK/Kocaeli İSİG Meclisi; Artık Yeter! İşçilerin Hayatı, Sağlığı Patronların Kar Hırsına Kurban Edilemez TMMOB Kocaeli İKK/Kocaeli İSİG Meclisi; Artık Yeter! İşçilerin Hayatı, Sağlığı Patronların Kar Hırsına Kurban Edilemez

Operasyonun Detayları

Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlar, Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır ve Van gibi iller dahil olmak üzere 36 ilde düzenlendi. Şüphelilerin, terör örgütüne üye olma, terör propagandası yapma, terörizme finansman sağlama ve örgüt adına işbirlikçilik yapma gibi suçlardan arandığı belirtildi.

Operasyonlarda, ruhsatsız silahlar, çok miktarda döviz ve Türk Lirası, dijital materyaller ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik ederek, "Milletimizin duası sizinle" dedi.

4o

Editör: Haber Merkezi