Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, devam eden orman yangınları hakkında son durumu paylaştı. Bakan Yumaklı, önceki gün başlayan 3 yangın ile dün çıkan 3 yangın olmak üzere toplamda 6 aktif yangının sürdüğünü açıkladı. Yumaklı, İzmir Yamanlar, Bolu Göynük, Muğla Milas, Aydın Didim, İzmir Ödemiş, ve Karabük Ovacık'taki yangınların kontrol altına alınması için yoğun bir mücadele verildiğini belirtti.

Yangınlarla Mücadelede Son Durum

Karşıyaka Halk Festivali Güvenlik Engeli Nedeniyle Ertelendi Karşıyaka Halk Festivali Güvenlik Engeli Nedeniyle Ertelendi

Bakan Yumaklı, İzmir Yamanlar’daki yangının enerjisinin düştüğünü, ancak sarp arazinin müdahaleyi zorlaştırdığını ifade etti. Aydın Didim ve İzmir Ödemiş'teki yangınların kontrol altına alındığını belirten Bakan Yumaklı, Bolu Göynük yangınının da aynı şekilde enerjisinin düştüğünü, ancak arazi yapısının müdahaleyi zorlaştırdığını ekledi. Milas ve Ovacık'taki yangınlarla ilgili de ekiplerin yoğun bir şekilde çalıştığını belirtti.

"Organize Kötülükle Mücadele Ediyoruz"

Bakan Yumaklı, yangınların kontrol altına alınması için gösterilen çabalara rağmen, organize kötülüklerle de mücadele edildiğini vurguladı. Dezenformasyonun yayılmaması ve valiliklerin resmi açıklamalarına itibar edilmesi gerektiğini belirten Yumaklı, yangınlarla ilgili uluslararası yardım çağrılarının gereksiz olduğunu ve bu tür hareketlerin panik yaratmayı amaçladığını ifade etti.

Bakan, yangın riskinin yüksek olduğu bu dönemde, vatandaşların dikkatli olması gerektiğini ve gerekli önlemleri almasının önemini vurguladı. Eylül ayının ortalarına kadar alarm durumunun devam edeceğini de ekledi.

Editör: Haber Merkezi