İstanbul – Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Yenikapı'da düzenlenen 2024-2025 Su Ürünleri Av Sezonu Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Yumaklı, balıkçılık kurallarını belirleyen yeni bir tebliği, dört yıllık süreyle geçerli olacak şekilde yayınladıklarını ve bu tebliğin sezonla birlikte bu gece yarısı yürürlüğe gireceğini duyurdu.

Bakan Yumaklı, "Yoğun bir çabayla hazırlanan balıkçılık kurallarını dört yıllık süreyle geçerli olmak üzere bir tebliğle yayınladık. İnşallah bu tebliğimiz bu gece yarısı sezonla birlikte yürürlüğe girmiş olacak." ifadelerini kullanarak, balıkçılık sektörüne yönelik uzun vadeli planlamalar yapıldığını belirtti.

Törende Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da hazır bulundu. Bakan Yumaklı, bakanlık olarak her zaman balıkçıların destekçisi olduklarını vurgulayarak, "Balıkçılarla her fırsatta bir araya geldik ve birlikte yol haritamızı belirledik. Yeni bir döneme girerken, sizlerin talepleri ve sektör temsilcilerinin görüşleri doğrultusunda balıkçılıkta önemli adımlar attık," dedi.

4.200 Görüş Değerlendirildi

Yumaklı, tebliğin hazırlanma sürecinde yaklaşık bir yıl boyunca balıkçılardan ve diğer sektör paydaşlarından gelen 4.200 görüşün tek tek değerlendirildiğini belirtti. "Balıkçıların kazancını artırmayı ve balıkçılığın sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla dört yıl geçerli olacak balıkçılık kurallarını içeren bir tebliğ yayınladık. Bu tebliğ, bu gece yarısı sezona girerken yürürlüğe girecek. Avcılık Tebliği'nin sektöre hayırlı olmasını diliyorum," dedi.

Bakan Yumaklı, su ürünlerinde planlı üretimin önemine de değindi ve yılbaşından itibaren hayvansal üretimde, eylül ayından itibaren ise bitkisel üretimde bu planlamanın hayata geçirileceğini duyurdu.

Sezonun Bereketli Geçmesi Temenni Edildi

Meteoroloji'den Uyarı: Doğu Karadeniz'de Kuvvetli Yağış Bekleniyor! Meteoroloji'den Uyarı: Doğu Karadeniz'de Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destekleri için teşekkür eden Bakan Yumaklı, "Balıkçılara bereketli kazançlar diliyorum ve av sezonunun ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum." dedi. Tören sonunda aile fotoğrafı çekildi, dua edildi ve denize balık bırakıldı.

Editör: Haber Merkezi