Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde bir özel hastanede başhekim olarak görev yapan Abdullah Ç.(49), aynı hastanede doktor olarak çalışan E.V.'ye (35) nitelikli cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay'ın bozma kararına uyan İstinaf Mahkemesi, Çiftçi hakkında tutuklama kararı verdi.

Olayın Geçmişi

Olay, 30 Mayıs 2020'de Lüleburgaz'da meydana geldi. Doktor E.V., başhekim Abdullah Ç.'nin cinsel saldırısına uğradığını belirterek şikayette bulundu. E.V.'nin ifadesine göre, başhekim Çiftçi, kendisine rahatlaması için bir ilaç verdikten sonra, onu odasına davet ederek, içkiyle birlikte ikinci bir doz ilacı almasını sağladı. İlacın etkisiyle kendini kötü hisseden doktor, başhekimin odasında sedye üzerinde cinsel saldırıya uğradığını ifade etti. E.V., uyandığında tüm kıyafetlerinin yerde olduğunu ve başhekimin çıplak halde olduğunu gördüğünü belirtti.

Yargılama Süreci

Olayın ardından gözaltına alınan Abdullah Ç, çıkarıldığı mahkemede tutuklanmış ancak yargılama süreci devam ederken tahliye edilmişti. Kırklareli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Abdullah Ç, 'ye 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 15 yıl hapis cezası verildi. Ancak dosya İstinaf Mahkemesi’ne taşındı ve yerel mahkemenin kararı bozuldu.

Yargıtay'ın Kararı ve Tutuklama

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, İstinaf Mahkemesi'nin kararını bozarak davayı tekrar ele aldı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 25. Ceza Dairesi, Yargıtay'ın bozma kararına uyarak başhekim Çiftçi hakkında tutuklama kararı verdi. Bugün görülen duruşmanın ardından Abdullah Çiftçi cezaevine gönderildi.

Eğitim Sen'den Deprem Bölgesinde Eğitimde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Eğitim Sen'den Deprem Bölgesinde Eğitimde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Başhekimin İddiaları

Abdullah Ç. mahkemedeki ifadesinde, E.V. ile aralarındaki cinsel ilişkinin rızaya dayalı olduğunu savundu. Ancak mahkeme, Çiftçi’nin bu savunmasını yeterli bulmadı ve 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan ceza verdi.

Sonuç

Uzun süren yargı sürecinin ardından verilen karar, Yargıtay'ın bozma kararı doğrultusunda kesinleşti ve Abdullah Ç. hapis cezasını çekmek üzere tutuklandı.

Editör: Haber Merkezi