28 Ekim 1982 tarihinde Ankara’da doğan Özge Ulusoy, İzmirli bir ailenin en küçük çocuğudur. Annesi Armağan Ulusoy, Ankara’da ilçe belediye başkanlığı yapmış bir siyasetçi, babası Haydar Ulusoy ise emekli askerî hâkim albaydır.

Ulusoy, ilkokul eğitimini tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Klasik Bale Bölümü’nde ortaokul ve lise eğitimi aldı. Üniversitenin ilk iki yılını burada okuyan Ulusoy, ardından İstanbul’a taşınarak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na geçiş yaptı ve Klasik Bale Bölümü’nden sınıf atlayarak mezun oldu. Eğitim hayatını sanatla taçlandıran Ulusoy, 2007 yılında Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Yönetimi Bölümü’nü de başarıyla tamamladı.

Modellik Kariyeri

Özge Ulusoy’un modellik kariyeri 2001 yılında katıldığı “Elite Model Look” güzellik yarışmasında üçüncülük elde etmesiyle başladı. 2003 yılında Miss Turkey güzellik yarışmasında ikinci oldu ve ardından moda dünyasında hızla yükselmeye başladı. Cengiz Abazoğlu’nun defilesiyle podyuma adım atan Ulusoy, modacılar Yıldırım Mayruk, Cemil İpekçi, Hakan Yıldırım ve Gamze Saraçoğlu gibi isimler için defilelerde yer aldı. Beymen, Vakko, İpekyol, Roman, Mango gibi prestijli markalar için de podyumda boy gösterdi.

Televizyon ve Sinema Kariyeri

Modellik kariyerinin yanı sıra televizyon dünyasında da kendini gösteren Özge Ulusoy, 2006 yılında “Arka Sokaklar” dizisinin ilk sezonunda rol aldı. 2007 yılında FOX TV’de yayınlanan “Senin Uğruna” dizisinde Rafet El Roman ile başrolü paylaştı ve 2008 yılında yeniden Arka Sokaklar dizisine döndü.

2010 yılında Star TV’nin “Ateşe Yürümek” dizisinde yer alan Ulusoy, 2011 yılında ilk sinema filmi olan “Kutsal Damacana: Dracoola” ile beyazperdede boy gösterdi. Aynı yıl “Survivor Ünlüler-Gönüllüler” yarışmasında Ünlüler Grubu’nda yer aldı ve beşinci olarak yarışmaya veda etti. Ayrıca “Bugün Ne Giysem?” yarışmasında yarışmacıları podyuma hazırladı.

2011 yılının yazında başlayan ve büyük ilgi gören “Yok Böyle Dans” yarışmasının finalinde birinci olarak dans yeteneğini de kanıtladı.

Özel Hayatı

Özge Ulusoy, 4 Haziran 2010 tarihinde yapımcı Ferruh Taşdemir ile evlenmiş, ancak çift aynı yıl 29 Temmuz 2010 tarihinde boşanmıştır.

Filmografi:

  • 2007 – Senin Uğruna (Dizi)
  • 2008 – Dilek Ağacı (Dizi)
  • 2009 – Arka Sokaklar (Dizi)
  • 2010 – Ateşe Yürümek (Dizi)
  • 2011 – Kutsal Damacana: Dracoola (Sinema Filmi)
  • 2012 – Türk’ün Uzayla İmtihanı (Dizi)
  • 2013 – Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda (Sinema Filmi)

Ozge Ulusoy3444