BÜYÜKŞEHİR TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ’NDEN ÖĞRENCİLER İÇİN KAMP PROGRAMI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyelerinde eğitim gören ve sosyal sorumluluk projelerinde de yer alan öğrenciler için, Berdan Konuk Evi’nde ‘Stem Kampı’ etkinliği düzenlendi.  Lise eğitimine devam eden öğrencilerin yanı sıra, mezun öğrencilerin de katıldığı 2 günlük programda, sınavda başarılı olarak farklı üniversiteleri kazanan 6 öğrenciye madalya verildi. Kampa katılan gençler, değişik etkinliklerle eğlenceli dakikalar yaşadılar.

Büyükşehi̇r’i̇n Atölyeleri̇’nde Eği̇ti̇m Aldilar, Üni̇versi̇teli̇ Oldular (4)

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyelerinde eğitim gören ve sosyal sorumluluk projelerinde de yer alan öğrenciler için, Berdan Konuk Evi’nde ‘Stem Kampı’ etkinliği düzenlendi.

Lise eğitimine devam eden öğrencilerin yanı sıra, mezun öğrencilerin de katıldığı 2 günlük programda, sınavda başarılı olarak farklı üniversiteleri kazanan 6 öğrenciye madalya verildi. Robotik kodlama faaliyetlerinin yanı sıra, sanal gerçeklik gözlüğü ile deneyimler yaşayan öğrencilere, doğa gezisi ve değişik aktiviteler de düzenlendi. Tarsus ve Mezitli Atölyelerinden birçok gencin katılım gösterdiği kampta, keyifli zaman yaşandı.

Büyükşehi̇r’i̇n Atölyeleri̇’nde Eği̇ti̇m Aldilar, Üni̇versi̇teli̇ Oldular (1)

Aşkın: “Atölye çalışmalarına katılan gençleri motive etmek için bu kamp çalışmasını yaptık”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyeleri Sorumlusu Emre Aşkın, atölye çalışmalarına katılım gösteren lise ile üniversite kazanan öğrencilere motivasyon sağlamak için kamp çalışmasının düzenlendiğini belirterek, “Atölye çalışmalarına devam ediyoruz. Bir yanda atölyelerde yüz yüze eğitimler, bir yanda mobil eğitimler... Bu etkinliğimizin amacı; öğrencilerimiz belirli zamanlarda atölyelerde eğitimlerine devam ettiler ve proje geliştirme yarışmalarına katıldılar. Aynı zamanda bizim mobil köy etkinliklerimizde, sosyal sorumluluk projelerinde bizlere destek oldular. Bu motivasyon etkinliğinde de onları biraz dinlendirmek ve motive etmek amacıyla bir aradayız. İçimizden bazıları üniversiteye yerleşti ve şehrimize veda edecekler. Onlar gitmeden önce düzenlediğimiz bu etkinlikle; hem onları ödüllendirmek, hem de bir beyin fırtınası oluşturmak için eğlenceli şekilde sürece devam ediyoruz” diye konuştu.

Başkan Tekin, Vatandaşların ve muhtarların sorun ve taleplerini dikkatle not aldı Başkan Tekin, Vatandaşların ve muhtarların sorun ve taleplerini dikkatle not aldı

Kampın dolu dolu geçtiğini kaydeden Aşkın, “Burada öncelikle robotik kodlama ile ilgili etkinlikler sunduk. Bunun yanı sıra, sanal gerçeklik gözlüğü ile deneyimler yaptık. Sportif faaliyetler de sürecin içerisinde yer aldı. Kamp alanının imkanlarından çocuklarımız yararlanmaya devam ettiler” dedi.

İşkin: “Atölye çalışmaları, hayatımda çok şeyi değiştirdi”

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi’nde 2 yıl eğitim alıp, artık eğitim verir duruma gelen ve özel bir eğitim kurumunda bilgisayar teknikeri olarak göreve başlayan İbrahim İşkin, atölye çalışmalarının hayatını olumlu yönde değiştirdiğini kaydederek, “Arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine bu atölyeye başvurdum. Yarışmalara katıldık, robotik anlamda yeni gelişmelere tanık olduk. Ben lise son sınıfta başlamıştım, liseden sonra da devam ettim. Şu anda da özel bir kurumda, robotik kodlama üzerine proje görevlisi olarak çalışıyorum” şeklinde konuştu.

Kulaksız: “Dijital köy buluşmaları ile kırsaldaki çocuklara ulaşıyoruz”

Mezitli’deki atölyede gönüllü öğrenci olarak çalışırken, Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü kazanan Yağmur Kulaksız, diğer öğrencileri de atölye çalışmalarına davet ederek, “Burada çocukların hayatına dokunmak beni çok etkiledi. Çünkü burada bizim yaptığımız bilim, teknoloji üzerine şeylere, her çocuk erişemiyor. Bundan dolayı o çocuklara ulaşabilmek, bir şeyler öğretebilmek, kendim de deneyim kazanmak, benim için çok güzel bir şey oldu. Böyle bir şansımızın olduğunu bilmek çok güzel bir şey. Bunun için, benim gibi liseyi bitirmiş öğrencileri davet ediyorum. Burada hem kendileri bir şeyler öğrenip, hem de başka çocuklara öğretebilirler. Dijital köy buluşmaları yapıyoruz. Köylere ve kırsaldaki çocuklara gidip, yaptığımız etkinlikleri öğretiyoruz” ifadelerini kullandı.

Benzer: “Öğrendiğimiz bilgilerle, kendimiz de proje üretiyoruz”

Mezitli Atölyesi’nden 12. sınıf öğrencisi Tuğba Fatma Benzer de kampa katıldığı için mutlu olduğunu söyleyerek, “3D tasarım yapıyor ve aynı zamanda robotik kodlama ön tasarım eğitimlerini alıyoruz. Burada öğretmenlerimizden öğrendiğimiz bilgilerle kendimiz proje üretiyor ve öğretmenlerimize sunuyoruz. Bilimbüs aracımızla köylere giderek, öğrendiğimiz şeyleri oradaki küçük çocuklara öğretiyoruz” dedi.

Altuğ: “Atölyenin enerjisi hepimize iyi geliyor”

Tarsus Atölyede eğitim alan ve Nevşehir Hacı Bektaşı Veli Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nü kazanan Ada Berna Altuğ ise, “Atölyenin enerjisi hepimize iyi geliyor. Ben son dönemde neredeyse her gün oradaydım. Bizden küçük çocuklarla ilgilenmek ya da bizim kendi grubumuzla ilgilenmek, eğlenceli dakikalar yaşamak bizim için iyi oluyor. Okul döneminde de bir motivasyon oldu bizim için. Sınavı daha stressiz geçirdik” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi