Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul’da bir Duhoklu iş insanının "Kürtçe konuştuğu için öldürüldüğü" iddialarını yalanladı. Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu cinayetin Kürtçe konuşmayla hiçbir ilgisinin olmadığını belirtti.

Karşıyaka Halk Festivali Güvenlik Engeli Nedeniyle Ertelendi Karşıyaka Halk Festivali Güvenlik Engeli Nedeniyle Ertelendi

Yılmaz: "Hadisenin Kürtçe Konuşmakla İlgisi Yok"

Cevdet Yılmaz, “Duhoklu bir iş insanının İstanbul'da ana dilini konuştuğu için öldürüldüğü” yönündeki iddiaların gerçekleri yansıtmadığını ifade etti. Yılmaz, “Yapılan ilk incelemeler, yaşanan olayın Kürtçe konuşmayla yakından uzaktan bir ilişkisi olmadığını, farklı tartışmalardan kaynaklandığını işaret etmektedir” dedi. Ayrıca, "Bizim Kürtçe konuşan vatandaşlarımızla veya herhangi bir kişiyle bir sorunumuz yoktur. Sorunumuz, ülkemizi bölmeye çalışanlarla, milli birliğimize kastedenlerle ve terör odaklarıyladır" ifadelerini kullandı.

"Provokatif Açıklamalar Gerçeği Yansıtmıyor"

Yılmaz, bazı kesimler tarafından yapılan "Hakim Lokman'ın Kürtçe konuştuğu için öldürüldüğü" yönündeki açıklamaların provokatif olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Yılmaz, bu tür iddialarla hükümetin ve siyasi ittifaklarının hedef alındığını belirterek, bu söylemlerin asıl niyetlerinin ülkeyi bölmeye yönelik olduğunu ifade etti.

"Terör Propagandası Suçtur"

Yılmaz, terör propagandasının hangi dilde yapılırsa yapılsın suç olduğunu ve bu tür söylemlerin toplumsal fay hatlarını derinleştirdiğini belirtti. "Kimlik siyaseti yapmak, toplumu ayrıştırmak yerine hukuki süreçleri beklemek gerekir" diyen Yılmaz, İstanbul’da yaşanan cinayetle ilgili detayların adli süreçte açığa çıkacağını ve sorumluların hukuk önünde hesap vereceğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi