CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul Milletvekili Türkan Elçi’nin ailesine ait işletmeye düzenlenen silahlı ve ses bombalı saldırının ardından faillerin serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Gökçen, "Failler bir aylık tutukluluğun ardından serbest bırakıldı ve hemen ardından Diyarbakır’da komşu kafeye, kadınların yaşam tarzını ve özgürlüğünü hedef alan yeni bir saldırı düzenlendi." ifadelerini kullandı.

Gökçen, toplumsal barışı tehdit eden bu tür saldırıların cezasız kalmaması gerektiğini belirterek, sokak röportajları ve sosyal medyada düşüncelerini dile getiren kişilerin hedef alınmaya devam ettiğini vurguladı.

"Tahir Elçi'nin Suikastı ve Cezasızlık Kültürü"

Altun'dan Filistin'e destek paylaşımı Altun'dan Filistin'e destek paylaşımı

Açıklamasında, Diyarbakır Baro Başkanı ve insan hakları savunucusu Tahir Elçi'nin kameralar önünde suikaste uğraması ve faillerin cezasız kalmasına da değinen Gökçen, "Bu ülkede barış ve insan hakları için mücadele eden vekilimiz Türkan Elçi’ye ve kadınlara yapılan saldırıyı hepimize yapılmış olarak kabul ediyoruz." dedi.

Gökçen, adaletin sağlanması ve saldırganların cezalandırılması için Adalet ve İçişleri Bakanlıklarına görevlerini hatırlatarak çağrıda bulundu. Gökçen’in bu açıklamaları, toplumda artan şiddet olaylarına karşı duyarlılık çağrısı olarak değerlendirildi.

Editör: Haber Merkezi