CHP Kırklareli Milletvekili Fahri Özkan, Kocaeli Gebze Alaettin Kurt Anadolu Lisesi'nde yaşanan mezuniyet töreni skandalını sert bir dille eleştirdi. Özkan, 13 Haziran 2024 tarihinde kız öğrencilere 'uygunsuz kıyafet' gerekçesiyle törene alınmamış olmalarının kabul edilemez olduğunu belirtti. Öğrenci ve velilere yönelik yapılan bu ayrımcılığın anayasaya aykırı olduğunu vurgulayan Özkan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın tutumunu sert bir dille eleştirdi.

Özkan'ın yaptığı basın açıklamasında, olayın kamuoyunda yarattığı tepkiden sonra okul idaresinin müdahalesiyle öğrencilerin törene alındığı ancak bu durumun yaşandığının inkar edildiğini belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın olaya ilişkin verdiği cevabın gerçekleri yansıtmadığını dile getiren Özkan, öğrenci velilerine dayatılan 'Veli İzin Onay Formu'nun anayasal hakları ihlal ettiğini savundu.

CHP'li Evrim Karakoz'dan Pamuk Üreticilerine Destek Çağrısı CHP'li Evrim Karakoz'dan Pamuk Üreticilerine Destek Çağrısı

CHP Milletvekili Fahri Özkan, "Bakanlık, milli ve manevi değerleri keyfi bir şekilde dayatarak anayasal hakları hiçe saymıştır. Bu tutum, okul idaresi ile veli ve öğrenciler arasında ciddi bir gerginliğe yol açacaktır" dedi. Özkan, olayın üzerinden geçen süreye rağmen soruşturmanın hala sonuçlanmamış olmasını da eleştirerek, sorumluların adalet önüne çıkarılmasını talep etti.

Editör: Haber Merkezi