Siyaset

CHP'li Özgür Özel, Gelsinler, inceleyelim röntgeni

Ayağındaki kırık ile ilgili iddialara yanıt veren CHP lideri Özgür Özel, "Basit bir ev kazası" diyerek, "Gelsinler, inceleyelim röntgeni" dedi. Özel ayrıca Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma töreninde Kemal Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu ve Özel'e mesaj olarak yorumlanan konuşması ile ilgili de konuştu.

Abone Ol

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in evinde merdivenden düşüp ayağından yaralanması, çeşitli tartışmalara yol açtı. Özellikle, yaralanmasının alkollü bir şekilde ayrıldığı mekanda olduğu veya silahla vurulduğu iddiaları gündeme geldi. Bu spekülasyonlara yanıt olarak Özel, “Kendisini muhalif ve Atatürkçü olarak sayan ve FETÖ'cülerin peşinden koşan arkadaşlara diyorum ki ‘Buyursunlar, Ankara’dayım, gelsinler, inceleyelim röntgeni” dedi.

Kazanın, Manisa'daki evinde ahşap merdivende topuk üstüne düşmesiyle yaşandığını belirten Özel, sağlık durumunu şöyle açıkladı: “Baktım, şişti. Buz koyduk. Ortopedist arkadaşım dedi ki, ‘İki saatte bir buz yap, yarın film çektir.’ Kırık gibi gözükmüyor. Ya çatlak ya doku zedelenmesi.” Ertesi gün hastanede çekilen film e-Devlet’te mevcut ve devletin veya isteyen doktorların incelemesine açık.

Özel, FETÖ'cülerin uzun süredir kendisine karşı saldırılar düzenlediğini belirterek, çeşitli iddiaların provokasyon olduğunu ve bu tür yorumların kendisini sıkmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP'li ve Atatürkçü olarak tanımlanan kişilerin de bu süreçte kendisine karşı çıktığını belirtti.

Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma törenindeki Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının kendisine mesaj olarak yorumlanması üzerine ise Özel, konuşmanın siyasi bir mesaj verme amacı taşımadığını ve Hacıbektaş’ın bu tür bir mesajlaşma için uygun bir yer olmadığını belirtti.

Filistin ziyaretine dair ise, Özel, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas tarafından davet edildiğini ve bu ziyaretin 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde gerçekleşebileceğini duyurdu.