CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar: "2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında Sorunlar Bitmiyor!" CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar: "2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında Sorunlar Bitmiyor!"

New YorkCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na hitaben yaptığı konuşmada Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekti. Erdoğan, BM Güvenlik Konseyi'ni harekete geçmeye davet ederek, "Ey BM Güvenlik Konseyi, Gazze soykırımının önüne geçmek, bu zulme dur demek için daha neyi bekliyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 41 bin kişinin hayatını kaybettiğini, binlerce kişinin yaralandığını ve birçok çocuğun hâlâ kayıp olduğunu belirterek, uluslararası topluma Filistin'e destek verme çağrısında bulundu.

"BM Misyonunu Yerine Getiremiyor"

BM’nin kuruluş misyonuna atıfta bulunan Erdoğan, kuruluşun işlevselliğini yitirdiğini belirterek, "BM giderek işlevsiz, hantal ve atıl bir yapıya dönüşüyor. Dünya beşten büyüktür şiarının temsil ettiği değerlere bugün daha fazla ihtiyaç duyuyoruz" dedi. Erdoğan, İsrail’in Gazze’deki sivillere yönelik saldırılarını "soykırım" olarak nitelendirdi ve Netanyahu hükümetinin savaş suçları işlediğini vurguladı.

"Filistin’i Tanımaya Davet Ediyorum"

Erdoğan, dünya liderlerine çağrıda bulunarak, Filistin devletini tanımayan ülkeleri Filistin'i tanımaya davet etti. "Filistinli kardeşlerimizi haklı direnişlerinden dolayı yürekten selamlıyorum" diyen Erdoğan, Filistin’in bağımsızlığının geciktirilemeyeceğini vurguladı.

"İsrail Politikaları Zulüm ve Katliamdır"

Konuşmasının devamında Erdoğan, İsrail’in Filistin topraklarındaki işgal politikalarına karşı uluslararası toplumun sessizliğine tepki gösterdi. "İsrail yönetimi, temel insan haklarını hiçe sayarak, halka karşı etnik temizlik uygulamakta ve toprakları adım adım işgal etmektedir" diyen Erdoğan, Filistin halkının onurlu direnişinin uluslararası arenada desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

İnsani Yardım Çağrısı

Erdoğan, Gazze'de sağlık, gıda ve su kaynaklarının tahrip edildiğine işaret ederek, "Acil ve kalıcı bir ateşkes sağlanmalı, insani yardımlar Gazze'ye engelsiz ve kesintisiz bir şekilde ulaştırılmalıdır" dedi. Ayrıca Türkiye'nin, Gazze'ye en fazla insani yardım sağlayan ülkelerden biri olduğunu hatırlattı.

"Antisemitizme Karşıyız, Sorunumuz İsrail'in Politikalarıyla"

Erdoğan, Türkiye’nin antisemitizme karşı duruşunu vurgulayarak, "Sorunumuz İsrail hükümetinin katliam politikalarıyla" dedi ve İsrail halkına yönelik herhangi bir düşmanlıklarının olmadığını, ancak zalim politikalara karşı her zaman seslerini yükselteceklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi