Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu Kılıçları Kime Çekiyorsunuz? Temizlenmesi İçin Çalışma Yapıyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni'nde yaşanan kılıçlı yemin olayına ilişkin sert açıklamalarda bulundu. 21. İmam Hatipliler Kurultayı’nda konuşan Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yıpratılmasına asla izin vermeyeceklerini vurguladı.

Sakarya Hendek'te Makarna Fabrikasında Patlama: 25 Yaralı Sakarya Hendek'te Makarna Fabrikasında Patlama: 25 Yaralı

Erdoğan, mezuniyet töreninde kılıçların çekilmesiyle ilgili olarak, "Bu kılıçları kime çekiyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi. Ordunun içinde bu tür kişilerin bulunmasının kabul edilemez olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, bu kişilerin süratle temizlenmesi için adımlar atıldığını ifade etti.

Aynı konuşmada Erdoğan, imam hatip okullarının kendisi için büyük bir anlam taşıdığını belirterek, “Ömrüm boyunca yaptığım en büyük eser, imam hatip okullarının önündeki engelleri kaldırmak oldu," dedi. Türkiye’nin her alanda başarı elde ettiğini, ancak imam hatipli olmanın kendisi için en değerli sıfat olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı ayrıca, Filistinli aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail askerleri tarafından öldürülmesini sert bir dille kınadı ve İsrail'in yayılmacı politikalarına karşı Mısır ve Suriye ile işbirliği içinde olunacağını belirtti. Erdoğan, Türk ordusunun kahraman mensuplarıyla her zaman gurur duyduklarını ve ordunun yıpratılmasına izin vermeyeceklerini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi