Yerel Haberler

Depremzede Türkan Özer, Adıyaman Belediyesi’nin fizik tedavi hizmeti sayesinde yeniden hayata tutundu

Abone Ol

Adıyaman Belediyesi’nin deprem sonrası sunduğu fizik tedavi hizmetleri, şehirde büyük takdir topluyor. Özellikle depremde ağır yaralanan ya da uzuv kaybı yaşayan vatandaşlara yönelik Sağlıklı Yaşam ve Spor Kompleksi’nde verilen fizik tedavi hizmeti, bu süreçte hayatları değiştiren bir umut oldu. Bu hizmetten faydalanan Türkan Özer, aldığı fizik tedavi sayesinde yataktan kurtulduğunu söyledi.

Adıyaman Belediyesi, Sağlıklı Yaşam ve Spor Kompleksi’nde depremde sakat kalan ya da uzvunu kaybeden vatandaşların sağlıklarına kavuşması için fizik tedavi hizmeti veriyor. Söz konusu hizmet kapsamında evlerinden alınıp tedavi sonrası tekrar evlerine bırakılan vatandaşlara fizyoterapist eşliğinde fizik tedavi seansları ve havuzda egzersiz programı uygulanıyor.

Çalışmayla ilgili bilgi veren Yaşam Boyu Spor Merkezi Koordinatörü Ali Yılmaz, 5o kişiye fizik tedavi hizmeti sunduklarını belirterek “Bu proje Belediyemizin sosyal projeleri içerisinde parmakla gösterilecek bir proje. Sabahın erken saatlerinde hizmet verdiğimiz arkadaşlar evlerinden alınıyolar buraya geliyorlar, burada fizyoterapist ve havuzda terapi desteğimiz var. Hem fiziksel hem de ruhsal olarak iyileşmeleri yönünde en düzgün adımlar atılıyor.” dedi.

Katılımcılara kişiye özel programlar hazırlandığını belirten Fizyoterapist Hasan Gazi Özbilgin de, vatandaşların süreçten memnun olduklarını dile getirdi.

6 Şubat depremlerinde üzerine duvar yıkılması sonucu 3,5 ay boyunca yatağa mahkum kalan Türkan Özer, Adıyaman Belediyesi’nin sunduğu fizik tedavi hizmeti sayesinde yeniden hayata döndü. Fizyoterapist eşliğinde aldığı tedavi ve havuz egzersizleriyle sağlığına kavuşan Özer, yaşadığı süreci şu sözlerle anlattı:

“Buraya gelmeden önce yatağa bağımlıydım, 3-4 kişi beni zor kaldırıyordu. Şimdi çok şükür iyiyim, burası bana iyi geldi.”

Mahmut Akman da bu hizmetten faydalanan bir diğer vatandaş. Deprem sonrası yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle fizik tedaviye başlayan Akman, “Belediyemizin bu hizmetinden dolayı çok memnunuz. Haftada 2-3 gün buraya gelip hem fizik tedavi alıyoruz hem de havuza giriyoruz. Depremden sonra yaşadığımız en ağır rahatsızlıklar bile bu tedaviyle hafifliyor.” diye konuştu.