DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar; Meclis’te yaptığı konuşmada Madımak’ta yakılarak katledilen 33 canı andı.

Avşar, 2 Temmuz 1993’te 33 vatandaşımızın yakılarak can verdiği bir olayın zaman aşımına uğraması kabul edilir bir şey değildir. İnsanlığa karşı işlenen bu dava yeniden açılmalı ve perde arkasındaki organizatörler ortaya çıkarılmalıdır, şeklinde konuştu.

 

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Milli Eğitim Komisyonunda kabul edildi Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Milli Eğitim Komisyonunda kabul edildi

“Yası hiç bitmeyen bu acının yıl dönümde 33 canımızı saygı ve rahmetle anıyorum.”

“Aşk ile semaha duranları, gençleri, çocukları, aydınları ve sanatçıları 2 Temmuz 1993’te Madımak otelinde katlettiler.”, diyen Avşar; “Yası hiç bitmeyen bu acının yıl dönümde 33 canımızı saygı ve rahmetle anıyorum.”, dedi.

 

“Madımak bir insanlık suçudur, verilen karar yok hükmündedir.”

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinin 14 Eylül 2023’te verdiği zamanaşımı kararına değinen Avşar; “Madımak otel katliamı davasında Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi 14 Eylül 2023’te verdiği zamanaşımı kararı 2 Temmuz’un acısını milyonlara bir kez daha yaşatmıştır. Bu karar yok hükmündedir.”, dedi.

 

“33 aydınımız inancı ve fikirlerinden dolayı katledildi.”

“Madımak’ta 33 vatandaşımız inancı ve fikirlerinden dolayı katledilmiştir.”, diyen Avşar; “Bu bir insanlık suçudur ve insanlığa karşı işlenen suçlarda zamanaşımı olmaz.”, şeklinde konuştu.

 

“Madımak davası yeniden açılmalı ve perde arkasındaki karanlık organizatörler ortaya çıkarılmalıdır.”

Avşar; “Bir daha buna benzer olayların yaşanmaması için bir insanlık davası olan Madımak katliamı davası yeniden açılmalı ve perde arkasındaki karanlık organizatörler ortaya çıkarılmalıdır.”, dedi.

Editör: Haber Merkezi