İzmir 35. Asliye Ceza Mahkemesi, sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle yargılanan Dilruba Kayserilioğlu'na halkın bir bölümünü aşağılamak suçundan 7,5 ay hapis cezası verdi. Ancak hükmün açıklanması geri bırakıldığı için Kayserilioğlu cezaevine girmeyecek.

Duruşma Detayları ve Savunmalar

Duruşmaya, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme ve halkın bir kesimini alenen aşağılama suçlamalarıyla yargılanan Dilruba Kayserilioğlu, avukatları ve yakınları katıldı. Savunmasında, konuşmaların kendisine ait olduğunu kabul eden Kayserilioğlu, halkı kin ve düşmanlığa sevk etme gibi bir amacının olmadığını ve söylediklerinin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek beraatini talep etti.

Sanığın avukatı da müvekkilinin ifadelerinin ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu vurgulayarak beraat talep etti. Cumhuriyet savcısı ise Kayserilioğlu'nun konuşmalarıyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme ve halkın bir kesimini alenen aşağılama suçlarını işlediğini belirterek 4,5 yıl hapis cezası talep etti ve adli kontrol kararının uygulanmasını istedi.

Mahkemenin Kararı ve Gerekçesi

CHP'li Özgür Özel'den Erteleme Kararı: Şevval Sam Konseri İleri Bir Tarihe Alındı CHP'li Özgür Özel'den Erteleme Kararı: Şevval Sam Konseri İleri Bir Tarihe Alındı

Son savunmasında Kayserilioğlu, "Dediklerim farklı yerlere çekilip, bana saldırı yapılacağını bilmiyordum. Bu yönden pişmanlığım var" dedi. Hakim, Kayserilioğlu'nu halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan beraat ettirirken, halkın bir kesimini alenen aşağılama suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Cezayı, eylemin basın yoluyla işlenmesi nedeniyle yarı oranında artırarak 9 aya çıkardı. İyi hal indirimi uygulayarak cezayı 7 ay 15 güne düşüren hakim, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve sanığın adli kontrol kararının kaldırılmasına karar verdi.

Olayın Geçmişi

İzmir'de Dilruba Kayserilioğlu, sosyal medyada yaptığı bir röportajda "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettiği" iddiasıyla 12 Ağustos'ta gözaltına alınıp tutuklanmıştı. 29 Ağustos'ta tahliye edilen Kayserilioğlu hakkında 4,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

Editör: Haber Merkezi