Emek

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu Trakya İşçi Buluşması'nda "Adalet" Vurgusu Yaptı

Abone Ol

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Tekirdağ'da düzenlenen "Trakya İşçi Buluşması" mitinginde konuştu. Çerkezoğlu, gelirde ve vergide adalet taleplerini yineleyerek, "Ülkede adalet için yıllardır mücadele veriyoruz" dedi.

Narin Güran’ın Acısı

Konuşmasına, Türkiye'nin Diyarbakır'dan gelen acı haberle sarsıldığını belirterek başlayan Çerkezoğlu, kaybolan Narin Güran’ın haberinin herkesi derinden etkilediğini söyledi.

"Türkiye'nin Dört Bir Yanında İşçi Buluşmalarındayız"

Çerkezoğlu, DİSK olarak Türkiye'nin dört bir yanında işçilerle buluştuklarını belirtti. "Kırşehir'den başladık, ardından İstanbul, Kocaeli, Gaziantep, İzmir, Aydın, Adana gibi birçok şehirde işçilerle bir araya geldik" dedi.

Büyük İşçi Buluşmaları

Çerkezoğlu, işçilerin sesini meydanlara taşımaya devam edeceklerini belirterek, bölgelerde büyük işçi buluşmaları düzenleyeceklerini ifade etti.

Mitingde, işçiler adına konuşan Aylin Demir de vergi yükünün hafifletilmesi ve asgari ücretin arttırılması taleplerini dile getirdi. Mitingin sonunda katılımcılar, "Vergide adalet istiyoruz" sloganları attı. Mitinge CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar da katıldı.