TBMM’de muhalefet milletvekillerine yönelik son zamanlardaki saldırıları şiddetle kınıyoruz. Anayasa Mahkemesi'nin Ş. Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin "yok hükmünde" kararı sonrasında yaşanan olaylar, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkesine ciddi bir meydan okuma teşkil etmektedir.

Muhalefet partisi milletvekillerinin konuşma yaptığı kürsüde saldırıya uğraması ve bu saldırıyı önlemek isteyen diğer milletvekillerinin de maruz kaldığı şiddet olayları, demokratik hukuk devleti idealinden giderek uzaklaşıldığını göstermektedir. Bu tür eylemler, yasama dokunulmazlığının çiğnenmesiyle birlikte, toplumsal barış ve adalet duygusunu zedelemektedir.

Elektrik Mühendisleri Odası; Her türlü elektronik cihaz endişe kaynağı haline gelmiştir Elektrik Mühendisleri Odası; Her türlü elektronik cihaz endişe kaynağı haline gelmiştir

Bizler, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak, şiddetsiz bir yaşamı ve demokratik yollarla yönetilen bir ülkeyi inşa etmek için kararlılıkla mücadele edeceğimizi vurguluyoruz. Toplumsal uzlaşma ve adalet için herkesi demokratik değerlere sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Editör: Haber Merkezi