Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin soruşturma hakkında açıklamalarda bulundu. 21 Ağustos’ta Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan ve 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedeni bulunan Güran’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmanın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürüldüğünü belirtti. Eren, gözaltında olan ve daha önce tutuklanan kişilerin telefonlarında incelemelerin devam ettiğini ve silinmiş verilerin geri getirilmesi için çalışmaların yapıldığını söyledi.

Meteoroloji’den 17 Eylül 2024 Hava Durumu Raporu: 47 İl İçin Sağanak Yağış Uyarısı Meteoroloji’den 17 Eylül 2024 Hava Durumu Raporu: 47 İl İçin Sağanak Yağış Uyarısı

Anne Yüksel ve ağabey Enes Güran’ın “insan öldürmeye iştirak” suçundan tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiklerini hatırlatan Eren, diğer şüpheliler hakkında ise suç delillerini gizleme suçlamasının bulunduğunu belirtti. Ayrıca, amca Salim Güran’ın da daha önce gözaltına alındığını ancak adliyeye getirilmediğini ekledi.

Eren, soruşturmanın bazı kritik detaylarını da paylaştı. Silinen mesajların geri getirilmesi için çalışmaların devam ettiğini ve bazı verilerin elde edilebildiğini ifade eden Eren, WhatsApp yazışmalarına ilişkin verilerin kamuoyuna daha önce açıklanmış olan bilgileri teyit etti. Soruşturmanın gizliliğini ihlal etmeyecek şekilde bilgi paylaşımında bulunan Eren, dosyada gizli tanık olmadığını ve Narin’in cesedinin bulunduğu yere ilişkin kamera kayıtlarının incelenmesiyle şüphelilerin tespit edildiğini söyledi.

Soruşturma sürecinin devam ettiğini belirten Eren, adli makamların soruşturmada detaylı inceleme yaptığını ve olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi