Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’a ilişkin Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yayın yasağı kararı alındı. Bağlar ilçesinde kaybolan küçük kızın durumu ile ilgili yürütülen soruşturmanın sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi ve çocuğun üstün yararının korunması amacıyla alınan bu karar, yazılı, görsel, sosyal medya ve internet ortamında yayın yapan tüm medya kuruluşlarını kapsıyor.

Direnişteki İşçilere Dönük İşkence ve Gözaltılar Cengiz Çiçek Tarafından Meclis Gündemine taşındı Direnişteki İşçilere Dönük İşkence ve Gözaltılar Cengiz Çiçek Tarafından Meclis Gündemine taşındı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, yayın yasağı talebinde bulunurken "mağdur çocuğun fiziksel, psikolojik ve sosyal gelişiminin korunması", "çocuğun üstün yararı", "soruşturmanın gizliliği", "delillerin karartılmasının önüne geçilmesi", "soruşturmanın sağlıklı şekilde ilerleyebilmesi" ve "tanıkların ve diğer ilgililerin güvenliği" gibi gerekçeleri sundu. Talebi değerlendiren Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliği, soruşturma tamamlanana kadar dosya hakkında yayın yapılmaması yönünde karar verdi.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yapılan açıklamada, Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin 29 Ağustos 2024 tarihli ve 2024/6024 D. İş sayılı kararı ile yayın yasağının getirildiği belirtildi. Bu kapsamda, soruşturmanın gizliliğini korumak ve adli sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla Narin Güran'a ilişkin haber ve paylaşımlar hakkında yasak uygulanacak.

Yetkililer, soruşturmanın devam ettiğini ve kamuoyunun bu sürece saygı göstermesinin önemini vurguluyor.

Editör: Haber Merkezi