Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdürlüğü, Seyhan Nehri’ndeki kirlilik iddiaları üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada, ulusal medyada gündeme gelen kirlilik sorununun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürütülen “Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı” çalışmaları kapsamında yapılan köprü inşaatlarından kaynaklandığı belirtildi. Bu süreçte, nehir yatağına yaklaşık dört aydır sadece can suyu bırakıldığı ve bu durumun, nehrin bazı bölümlerinde kirliliğe ve görüntü kirliliğine yol açtığı ifade edildi.

Direnişteki İşçilere Dönük İşkence ve Gözaltılar Cengiz Çiçek Tarafından Meclis Gündemine taşındı Direnişteki İşçilere Dönük İşkence ve Gözaltılar Cengiz Çiçek Tarafından Meclis Gündemine taşındı

DSİ, nehir yatağının genişliği nedeniyle bırakılan can suyunun tüm yatağı temizleyemediğini ve bu yüzden bitkilerin aşırı gelişerek görüntü kirliliğine neden olduğunu vurguladı. Ayrıca, Seyhan Regülatörü ve Seyhan II HES Regülatörü arasındaki kısmın tamamen suyla doldurulması durumunda büyük miktarda su israfı olacağına dikkat çekildi.

Kirliliği gidermek amacıyla 3 adet iş makinesiyle temizlik çalışmalarına başlandığı ve bu çalışmaların en kısa sürede tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi. DSİ, su seviyesinin artırılmasının tarım arazilerine su verilmesini engelleyeceğini ve hızlı tren köprü çalışmaları üzerinde olumsuz etkiler yaratacağını ifade ederek, temizlik çalışmalarının mevcut imkanlar çerçevesinde yürütüleceğini duyurdu.

Editör: Haber Merkezi