e-Devlet Kapısı, yeni bir hizmetle kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Kolay Adres (KOLAS) Sorgulama hizmeti artık e-Devlet üzerinden kullanılabiliyor. Bu yeni özellik, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) liderliğinde Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından detaylandırılan FAST Sistemi katman servislerinden biri olan Kolay Adresleme Sistemi (KOLAS) kapsamında sunuluyor.

Yeni Hizmet Neler Sunuyor?

KOLAS Sorgulama hizmeti, kişinina çeşitli bankalarda ve elektronik para birimlerinde (EPK) tanımlı olan kolay adres bilgisi edinme, tek bir ekranda sorgulama imkanı sunmaktadır. Kolay adres, IBAN gibi hesap numaralarını hatırlamaya gerek kalmadan para transferi veya ödeme işlemleri için kullanılabiliyor.

El Kremleri ile Yatırım Yapabileceğiniz Cilt Bakımının İncelikleri El Kremleri ile Yatırım Yapabileceğiniz Cilt Bakımının İncelikleri

KOLAS, telefon numarası, e-posta adresi, TC kimlik numarası, vergi numarası, yabancı kimlik numarası veya pasaport numarası gibi bilgileri kullanarak hesapları eşleştirmeye olanak sağlıyoruz. Bu sayede para transferleri daha hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Hizmeti Nasıl Kullanabilirsiniz?

Yeni hizmetten faydalanmak için e-Devlet Kapısı'na giriş yapın ve "Kolay Adres Sorgulama" liderliğini aramanız yeterli. Bu özellik sayesinde çeşitli banka ve EPK uygulamalarının tanımlı kolay adres bilgilerini tek bir ekran üzerinden kolayca sorgulayabilirsiniz.

Bu yeni hizmet, e-Devlet kullanıcılarının finansal süreçlerinin daha hızlı ve pratik bir şekilde yönetilmesine yardımcı olacak.

Editör: Haber Merkezi