"Yapılan bu usulsüzlüklerden okul müdürünün bilgisi var mıdır? Yoksa neden yoktur? Varsa gereğini neden yapmamıştır? Devlet bu süreç içinde ne kadar zarara uğratılmıştır?"

SEYHAN HALK EĞİTİMDE YOLSUZLUK İDDALARIYLA İLGİLİ OLARAK EĞİTİM-İŞ ADANA 1 NO’LU ŞUBE BAŞKANI HATİCE HAZAR YAZILI BİR AÇIKLMA YAPTI.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Sayın Ayhan Barut 27.08.2024 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in cevaplamasına yönelik gündeme getirdiği Seyhan Halk Eğitimi Merkezinde yaşanan yolsuzluğa yönelik olarak Adana Valiliği de 27.08.2024 tarihinde olayın doğru olduğunu ama iddia edilen rakamların yanlış olduğunu belirten bir açıklama yayınlamıştır.

Söz konusu olayda Halk Eğitimi Merkezi müdürü ve bazı kişiler tarafından açılmayan derslere yönelik olarak hem sigorta girişlerinin hem de maaş ödemelerinin yapıldığı gündeme getirilmiştir. Valilik tarafından yapılan açıklama ise bunu doğrular nitelikte olup bu kişiler hakkında soruşturma başlatıldığı, soruşturma öncesinde Halk Eğitim Müdürünün başka bir Halk Eğitimi Merkezine Müdür olarak atandığı görülmüştür.

CHP'li Ayhan Barut: Halk Eğitim Merkezi'nde 120 milyon liralık yolsuzluk skandalı CHP'li Ayhan Barut: Halk Eğitim Merkezi'nde 120 milyon liralık yolsuzluk skandalı

Eğitim Sen Diyarbakır Şube: Okullar Hijyen Kriziyle Karşı Karşıya, Eğitime Bütçe, Okullara Ödenek! Eğitim Sen Diyarbakır Şube: Okullar Hijyen Kriziyle Karşı Karşıya, Eğitime Bütçe, Okullara Ödenek!

Bu iddialar ışığında şu soruların yetkililer tarafından acil bir şekilde açığa kavuşturulması gerekmektedir.

  • Ağustos ayı içinde başlayan bu soruşturmayla ilgili şeffaf bir süreç takip ediliyor mu?
  • Soruşturmaya konu olan suçla ilgili sorumlu olan veya sorumlu olma ihtimali olan kişiler açığa alınmış mıdır?
  • Usulsüz olarak derse girmeden sigortası ve maaşı yatan kaç personel çalıştırılmıştır?
  • Derse girmeyen bu personeller okul idaresi tarafından denetlenmiş midir? Denetim yapılmadıysa neden yapılmamıştır?
  • Yapılan bu usulsüzlük ne kadar süredir devam etmektedir?
  • Bu kişilerin okulda çalışan memur veya okul müdürü ile ilişkileri nelerdir?
  • Yapılan bu usulsüzlüklerden okul müdürünün bilgisi var mıdır? Yoksa neden yoktur? Varsa gereğini neden yapmamıştır?
  • Devlet bu süreç içinde ne kadar zarara uğratılmıştır?

Eğitim iş sendikası olarak en çok güven duyduğumuz devlet kurumlarımızın adının bu şekilde lekelenmesini doğru bulmuyoruz. Devlet kaynaklarının usulsüz bir şekilde kullanılması konusunda takipçi olacağımızın da bilinmesini istiyoruz. Soruşturma sürecinin şeffaf yürütülmesini; soruşturma sonucunda sürece ait bilgilerin ve verilen kararın kamuoyu ile paylaşılmasını önemsiyoruz.

Adana Valiliği'nden Seyhan Halk Eğitimi Merkezi'ndeki Yolsuzluk İddialarına Yanıt Adana Valiliği'nden Seyhan Halk Eğitimi Merkezi'ndeki Yolsuzluk İddialarına Yanıt

Editör: Haber Merkezi