Ehliyet alma süreci eğitimlerden sürücü belgesi almaya kadar geçen zamanı kapsar ve bazı prosedürleri içerir. Yeni güncellemeler, değişen uygulamalar kafanızı başta biraz karıştırabilir. Aslında ehliyet alma süreci zor ya da karmaşık bir süreç değildir. Doğru bir rehber ile hangi adımları izleyeceğinizi rahatlıkla öğrenebilir ve bu süreci kolayca atlatabilirsiniz. Güven Sürücü Kursu olarak bu süreci sizin için kolaylaştırarak ehliyet almanın adımlarını, istenen belgeleri, sizi bekleyen süreçleri anlatacağız. Bu süreçleri ehliyet kursumuza kayıt yaptıracağınız zaman da sizlere aktararak soru işaretleriniz kalmadan rahatlıkla sürücü belgesi alabilmenizi sağlıyoruz. Web sitemiz üzerinde 2024 ehliyet ücretleri hakkında detaylı tablo hazırladık.

Ehliyet Kursuna Kayıt Olma ve Ders Süreci

Sürücü belgesi alabilmek için teorik ve direksiyon sınavlarına girmeniz gerekmektedir. Bu sınavları başarıyla tek seferde geçebilmek için de iyi bir eğitim almalısınız. Ehliyet kursuna yazılmadıysanız en kısa sürede kayıtlarınızı yaptırmanızı tavsiye ederiz çünkü dönem dönem gelen zamlarla hem kurs ücretleri hem de sürücü belgesi ücretleri artmakta. Denizli’de yaşayan aday sürücülerimiz Güven Sürücü Kursumuza kayıt yaptırarak uygun fiyatlı kaliteli bir sürüş eğitimi alabilir.

Şimdi sizlere sürücü kursuna kaydolmadan önce gereken belgelerden bahsedeceğiz. Kaydolacağınız sürücü kursu bu belgeler hakkında size önceden bilgilendirme yaparak gerekli evraklar hakkında talepte bulunacaktır. Genel olarak sürücü kurslarında istenen temel belgeler şu şekildedir:

·         Nüfus cüzdanı fotokopisi

·         Biyometrik fotoğraf (5 ya da 6 biyometrik fotoğraf istenebilir ve bu fotoğrafların son 6 ay içinde çekilmiş olması daha iyi olacaktır)

Adana'da Emek ve Demokrasi Güçleri Kayyımlara Karşı Protesto Eylemi Yapacak Adana'da Emek ve Demokrasi Güçleri Kayyımlara Karşı Protesto Eylemi Yapacak

·         Diploma ya da öğrenci belgesi (E-devlet şifrenizi biliyorsanız bu belgeyi kursumuzdan çıkartabilirsiniz)

·         Sağlık raporu (Aile hekimliğinden sağlık raporunu kolayca talep edebilirsiniz)

·         Adli sicil kaydı (E-devlet şifrenizi biliyorsanız bu belgeyi kursumuzdan çıkartabilirsiniz)

·         İkametgâh belgesi (E-devlet şifrenizi biliyorsanız bu bölgeyi kursumuzdan çıkartabilirsiniz)

Bu belgeleri getirerek ve kursun belirlediği eğitim ücretini ödeyerek sürücü kursuna kaydınızı tamamlamış olursunuz. Sürücü kursuna kaydınızı yaparken hangi araç için eğitim alacağınıza karar vererek hangi araç sınıfından ehliyet alacağınıza da karar vermeniz gerekmektedir. Direksiyon eğitimlerinizi seçtiğiniz araca uygun olarak alırsınız.

Bundan sonraki süreç ise teorik ve direksiyon derslerinin gerçekleşmesi üzerine olacaktır. Teorik dersler şu konu başlıklarını içerir:

·         Trafik ve çevre bilgisi

·         İlk yardım

·         Motor ve araç tekniği

·         Trafik adabı

Yukarıdaki konular yazılı sınav için muhakkak bilmeniz gereken başlıkları içerir. Yazılı sınav için gerekli ücreti kursunuz rehberliğinde ödedikten sonra sınav yeriniz kursunuzun vereceği sınav giriş kâğıdı ile size bildirilir. Müfredatta bir değişiklik olmadığı sürece teorik sınavda 50 soru sorulur ve bu soruların 27’si trafik 13’ü ilk yardım ve 10’u motor konusunu içerir. 100 puan üzerinden hesaplanan bu sınavda 70 puan ve üstünde almazsanız sınavınız başarısız sayılır ve tekrar sınav ücreti ödeyerek sınava girmek durumunda kalırsınız. Sınav sonuçları sınavdan çıktıktan sonra genellikle 15dk içinde MEB sayfasından açıklanır.

Direksiyon dersleri ise genellikle yazılı sınavdan geçtiğinize dair onay geldikten sonra verilmeye başlanır ama bu durum ehliyet kursundan kursuna değişiklik gösterebilmektedir. Ehliyet kursunuz da size ders verecek hocanız belirlendikten sonra hangi günler hangi saatlerde kaç saatlik ders yapacağınızı kendi aranızda bir plan oluşturarak belirleyebilirsiniz. Bu konu hakkında detayları ehliyet kursunuzla görüşmeniz gerekir. Ehliyet kursunuzda verilen direksiyon derslerini tamamladıktan sonra artık sınava girmeye hazırsınız demektir.

 

Direksiyon Sınavı ve Sürücü Belgesi Alma

Ehliyet kursunuzun size bildirdiği sınav gününde, yanınızda sınava giriş belgenizi ve nüfus cüzdanınızı muhakkak getirerek direksiyon sınavına girebileceksiniz. Bu süreci başarıyla geçtiğinizde artık sürücü belgesi almaya hak kazanmış olursunuz. Eğer geçemezseniz yeniden sınav ücreti ödeyerek direksiyon sınavına girmeniz gerekir. Ehliyet kursunuz tarafından sürücü belgesi alma süreciniz hakkında bilgilendirme yapılarak sizi yönlendirecekleridir. Fakat hala kafa karışıklığınız bulunuyorsa Güven Sürücü Kursu olarak size rehberlik edeceğiz.

Ehliyet kursunuz genellikle size:

·         Adli sicil kaydı,

·         Sağlık raporu,

·         Diploma,

·         Nüfus cüzdanı fotokopisi,

·         Biyometrik fotoğraf

Gibi belgelerinizi geri vererek nüfus dairesinden randevu alabileceğinizi belirtir. Nüfus dairesinden randevu almadan önce nüfus müdürlüğünün sayfasında belirtilen belgelerinizi hazırlamalısınız. Bu belgeleriniz hazırsa yine nüfus müdürlüğünün internet sayfasında belirtilen sürücü belgesi ücretlerine bakarak ehliyet sınıfınıza göre sürücü belgesi harcınızı yatırmanız gerekir. Harç ödemelerinizi internet bankacılığı, PTT ya da Dijital Vergi Dairesinin internet sayfası üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Ödeme yaptıktan sonra pdf şekilde ya da çıktı alarak ödeme yaptığınızı belirten belgeyi yanınızda bulundurabilirsiniz. Tüm gerekli evrakları tamamladıktan sonra yaşadığınız ilde size en uygun olan nüfus müdürlüğü için internet üzerinden sürücü belgesi randevusu alabilirsiniz. Randevunuza giderek, seçtiğiniz adrese gönderilmek üzere sürücü belgesi başvurunuzu yapmış olursunuz. Genellikle 15 gün içerisinde sürücü belgeniz elinize ulaşacaktır.

Ehliyet kursuna kayıt, teorik ve direksiyon eğitimi, ehliyet sınıfı, sürücü belgesi başvurusu gibi önemli süreçleri sizin için özetle işledik. Ehliyet almaya aday olan herkesi En uygun 2024 sürücü belgesi fiyatları ile Denizli Güven Sürücü Kursumuza bekliyoruz.

Editör: Haber Merkezi