Çerkezköy-Veliköy Mevkii'nde faaliyet gösteren Elba Bant Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de Petrol-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu işçi, ücretler ve sosyal haklarının kalıcı talebiyle greve başladı. Grev kararı, işverenin toplu satışlarına ilişkin işçi taleplerine yeterince yanıt verilmemesi üzerine alındı.

Petrol-İş Sendikası, Elba Bant'ın 8. dönem toplu alışveriş sürecinde ücretler başta olmak üzere işveren tarafından kabul edilmemesi üzerine grev sonlandırdıklarını duyurdu. Sendika üyeleri, işverenin bozulmadığını görmeye devam etti ve yeniden görüşme masasına oturmaya davet etti.

G Y Ut1Ux X Y A Ao D6H

Sağlık Çalışanları 29 Haftadır Vergide Adalet İstiyor! Sağlık Çalışanları 29 Haftadır Vergide Adalet İstiyor!

Grevin ilk patlamaları, işçilerin sabahın erken sıcaklıklarından itibaren grev göstergesinin dolmasıyla kararlılıklarını gösterdi. Petrol-İş Sendikası Genel Merkez Yöneticileri ve diğer bayilerin grev alanında işçiye destek verdi.

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz, konuşmasında Türkiye'deki ekonomik koşulların işçileri zorladığını vurgulayarak, sendikanın işverenle mücadelesinin devam ettiğini belirtti. Akyüz, işvereni yeniden toplantıya davet ederek müzakerelerin başarılı bir şekilde sonuçlanması için çaba harcadıklarını söyledi.

Gyq0I8Swmaaobh3 (1)

Grev bölgeleri veren sendikalar, siyasi partiler, sivil toplum birimleri ve basın mensupları ve işçilere desteklerini gösterdiler.

Resim

Editör: Haber Merkezi