Sağlık

EMZİRME HAFTASI BALCALI’DA KUTLANDI

Abone Ol

“EMZİRME VE EŞİTLİK, HERKES İÇİN SAĞLIKLI BİR GELECEK”

EN İDEAL BESİN ANNE SÜTÜ

Anne sütünün teşviki ve emzirmenin özendirilmesi konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Emzirme Haftası Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesin de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinliğin bu yılki teması ise “Emzirme ve Eşitlik, Herkes İçin Sağlıklı Bir Gelecek” olarak belirlendi.

Balcalı Hastanesi’nin Yüreğir Devlet Hastanesi yerleşkesi ile birlikte çeşitli birimlerinde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında anne ve anne adaylarına emzirmenin önemi anlatıldı.

Bu yıl ki temanın “Emzirme ve Eşitlik, Herkes İçin Sağlıklı Bir Gelecek” olarak belirlenmesindeki amaç ise dil sorunu olan göçmenler, engelli bireyler, cezaevlerindeki kadınlar, psikiyatrik sorunu olan, herkesin emzirme desteğine ve fırsatlarına eşit erişebilmesinin sağlanması olarak belirlendi.

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hacer Yapıcıoğlu Yıldızdaş, Başhekim Yardımcısı Prof.Dr. Sibel Başaran ve Balcali Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Nejat Narlı'nın da katıldığı etkinlikler kapsamında Balcalı Hastanesi Emzirme Danışmanları tarafından çalışanlara, hasta ve hasta yakınlarımıza anne sütünün önemi anlatıldı.

EN İDEAL BESİN ANNE SÜTÜ

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hacer Yapıcıoğlu Yıldızdaş yaptığı konuşmada “Amacımız geleceğimiz olan çocuklarımızın, kendileri için en ideal besin olan anne sütü ile beslenmelerini sağlayarak sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmaktadır. Hastanemizde emzirmenin korunması ve desteklenmesi amacıyla Emzirme Politikamız ve Başarılı Emzirmenin 10 adımı doğrultusunda anne ve anne adaylarına, ailelere ve çalışanlarımıza eğitimler veriyoruz” açıklamasında bulundu.