Esra Ezmeci'ye Gizli Reklam Cezası: 550 Bin TL!

Ünlü fenomen Esra Ezmeci'ye, gizli reklam yaptığı gerekçesiyle 550 bin TL ceza kesildi.

Yapay zeka denetimine takılan ve gizli reklam yaptığı tespit edilen Esra Ezmeci, Ticaret Bakanlığı tarafından 550 bin TL para cezasına çarptırıldı. Cezanın yüksek olduğunu belirten Ezmeci, bu uygulamanın "caydırıcı" olduğunu ifade etti.

Ezmeci, cezanın kendisine yazılı olarak iletildiğini ve toplamda 550 bin TL ödediğini açıkladı. "Oradaki linki verirken bir ibare yazmamış gerekiyormuş. Bunu o dönem bilmiyordum. Oldukça caydırıcı, çok doğru bir şey" diyen Ezmeci, gizli reklam yapmanın sonuçlarına dikkat çekti.

Esra Ezmeci Fffkimdir 2

TMMOB Kocaeli İKK/Kocaeli İSİG Meclisi; Artık Yeter! İşçilerin Hayatı, Sağlığı Patronların Kar Hırsına Kurban Edilemez TMMOB Kocaeli İKK/Kocaeli İSİG Meclisi; Artık Yeter! İşçilerin Hayatı, Sağlığı Patronların Kar Hırsına Kurban Edilemez

Daha önce beş farklı markanın reklamını gizli bir şekilde yapması nedeniyle benzer cezalarla karşılaşan Ezmeci, bu durumun sosyal medya fenomenleri için önemli bir uyarı niteliğinde olduğunu vurguladı. Ticaret Bakanlığı'nın gizli reklam uygulamalarına karşı sert bir tutum sergilediği ve bu tür durumlarda cezai işlemlere başvurduğu biliniyor.

Editör: Haber Merkezi