Ankara – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Aile ve Gençlik Fonu" projesinin yeni bir aşamaya geçtiğini ve yurt genelinde doğurganlık hızının en düşük olduğu iller arasında yer alan Karabük, Bartın ve Zonguldak'ta şartları sağlayan çiftlerin başvurularını almaya başladıklarını açıkladı.

Ankara Çekici Hizmetleri Neden Önemlidir? Ankara Çekici Hizmetleri Neden Önemlidir?

Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonuyla başlatılan bu projeyle gençlerin aile kurmalarını desteklediklerini belirtti. Projeye 15 Şubat itibarıyla "www.aile.gov.tr" adresi üzerinden başvurular alınmaya başlandı. Şu ana kadar 12 bin 132 çiftin başvurduğu projede, 3 bin 963 çift faizsiz kredi desteğinden yararlandı.

Yeni dönemde, proje kapsamında doğurganlık hızının düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak illerinin de dahil edildiğini vurgulayan Göktaş, bu illerdeki şartları sağlayan çiftlerin başvurularının alınmaya başlandığını duyurdu. Ayrıca, başvuru şartlarının iyileştirilmesi amacıyla gelir kriterlerinde düzenlemeler yapıldığını ifade etti.

Göktaş, gelir kriterinin kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2,3 asgari ücrete çıkarıldığını, böylece daha fazla genç çiftin destekten yararlanmasının sağlanacağını belirtti. Bakanlık olarak gençleri desteklemeye devam edeceklerini vurgulayan Göktaş, projenin etkisinin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi