Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY'nin Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yönelik yapılanma faaliyetlerine ilişkin geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Başsavcılığın açıklamasına göre, Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada, FETÖ/PDY'nin Emniyet Genel Müdürlüğü'ne sızma çabaları ortaya çıkarıldı. Örgütün, emniyet personelini kendi sistemine göre kodlayarak gizli sorumlular belirlediği ve bu kişilerin örgütsel bağlılık durumlarını takip ettiği belirlendi.

Gözaltı Kararları ve Operasyon Detayları:

İstanbul TEM Otoyolu'nda meydana gelen zincirleme kazada 2 kişi hayatını kaybetti İstanbul TEM Otoyolu'nda meydana gelen zincirleme kazada 2 kişi hayatını kaybetti
  • 36 Kamu Personeli İçin Gözaltı Kararı: İçlerinde aktif olarak görevde olan 6 kamu personelinin de bulunduğu 36 "emniyet gizli sorumlusuna" yönelik gözaltı kararı verildi.
  • Bylock Kullanıcılarına Operasyon: HTS analizleri ve içerik çözümleme raporlarına dayanarak, FETÖ/PDY'nin gizli haberleşme aracı Bylock'u kullandıkları tespit edilen 5 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
  • Toplamda 41 Şüpheli: Soruşturma kapsamında toplam 41 kişi hakkında gözaltı kararı verildi ve 29 şüpheli yakalandı.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, diğer şüphelilerin yakalanması ve adli işlemlere sevk edilmeleri için çalışmalarını sürdürüyor.

Editör: Haber Merkezi