Tüm Özel Öğretim ve Muhtelif Kurs İşvereni Sendikası; ruhsatsız, merdivenaltı ve kaçak kurslarla ilgili basın açıklaması yaptı. Yetkili makamlardan izin alınmadan kurs açılamayacağı, her ne ad altında olursa olsun, eğitim ve öğretim sunmak amacıyla yürütülen faaliyetlerin Milli Eğitim Bakanlığı izni ve denetimine tabi olduğu belirtildi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde yapılan basın toplantısına Tüm Özel Öğretim ve Muhtelif Kurs İşvereni Sendikası Genel Başkanı Atilla. Evren, Başkan Yardımcısı Ali Kabak, Basın Sözcüsü Nursaç Şimşir, Yönetim Kurulu üyeleri; Ziya Güneşer, Ali Sevince, Hasan Ekinci ve Erhan Şalva, İl Temsilcisi Eyüp Aydoğdu, Seyhan ilçe Temsilcisi Ömercan Erdoğmuş, katıldı.

Sendika adına hazırlanan basın açıklamasını Başkan Yardımcısı Ali Kabak okudu. Açıklamada şu görüşlere yer verildi;

Çukurova Üniversitesinin 5 Programı MEDEK Tarafından Akredite Edildi Çukurova Üniversitesinin 5 Programı MEDEK Tarafından Akredite Edildi

“Tüm Özel Öğretim ve Muhtelif Kurs İşvereni Sendikası üyelerimizin ortak amacı; devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün, Milli Egemenliğin ve Cumhuriyetin korunması ve Atatürk ilkelerinin yaşatılması, demokratik ilkelerden ayrılmadan ve eğitimin önemi esası üzerinden faaliyet gösterilmesi asıldır.

5580 sayılı Özel Öğretim Kanunu hükümlerine göre ruhsat almış ve Milli Eğitim Bakanlığı denetimlerine tabi eğitim faaliyetlerini bu çerçevede yürütmekte olan kurumlarımız;

gerçek ve tüzel kişiler tarafından konu kapsamında belirtilen faaliyetlerin 5580 sayılı kanuna göre yetkili makamlardan kurum açma izni alınmadan yapılamayacağını, her ne ad altında olursa olsun eğitim ve öğretim sunmak amacıyla yürütülen faaliyetlerin Milli Eğitim Bakanlığı izni ve denetimine tabi olduğu belirtilmiştir.

Millli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olmadan, ruhsatsız ve izinsiz olarak apartman daireleri, ofisler, kütüphane benzeri kafeler adı altında oda ve yerler kiralanarak, eğitim faaliyeti adı altında çocuklarımızın geleceklerini karartan, devletimizin vergi kaybına ve SGK ödemeleri yapmayarak zarara uğratan, KHK ile meslekten atılmış kişilerin yukarıda bahsettiğimiz yerlerde yuvalanarak, devletin ve milletin aleyhine çocuklarımızı zehirledikleri bilgisi sözlü olarak defalarca sendikamıza iletilmiştir.

Bu nedenle; 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’na göre iş ve işlemlerin Valilik denetiminde olup, eğitim-öğretime uygun olmayan yerlerin kapatılması yetkisi de Valilik nezdindedir.

Açıkladığımız bu hususlar doğrultusunda Valilik emri ile mahalli karakolların apartman ve site yönetimleri ile işbirliği içerisinde olmaları ve kısa bir süre içerisinde hiçbir denetime (Yangın, Sağlık, İdari) tabi olmayan bu yerlerin kapatılması elzemdir…”

Editör: Haber Merkezi