Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Ekipleri Tütün Kaçakçılarına Darbe İndirdi!

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekiplerince İstanbul'da gerçekleştirilen başarılı bir operasyon sonucunda, binlerce kaçak tütün ve tütün mamulü cinsi eşya ele geçirildi. Kaçakçılıkla mücadele faaliyetleri kapsamında yürütülen bu operasyon, kaçakçıların yeni yöntemlerini ortaya çıkararak büyük bir başarıya imza attı.

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Tütün Özel Ekibi ile İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'da yürüttükleri istihbarat çalışmaları sonucunda, tütün kaçakçılarının seyyar depo yöntemine başvurduğunu tespit etti. Bu yöntemle kullanılan 5 aracın konumu ekiplerce belirlendi.

Yapılan operasyon kapsamında, 3 iş yeri ve 5 araçta detaylı arama gerçekleştirildi. Gümrük Muhafaza ekiplerinin bu titiz çalışması sonucu, 3.3 ton tütün, 912 bin dal makaron, 61 kilo nargile tütünü, 150 bin adet filtre, 1455 paket sigara kağıdı ve 3 bin 750 adet kesilmiş bandrol ele geçirildi.

Olaya ilişkin soruşturma Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmeye devam ediyor. Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, toplum sağlığını ve ülke ekonomisini tehdit eden her türlü kaçakçılık yöntemine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor.

Altun'dan Filistin'e destek paylaşımı Altun'dan Filistin'e destek paylaşımı

Resim

Editör: Haber Merkezi