İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, yasa dışı bahis, çevrimiçi çocuk müstehcenliği, ödeme sistemleri ve bilişim suçlarına yönelik düzenlenen "SİBERAĞ-9" operasyonları kapsamında 115 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Operasyonlar 19 ilde gerçekleşti ve 17 kişi tutuklandı, 2 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi, 96 kişinin ise işlemleri devam ediyor.

Bakan Yerlikaya: Kuyu-30 Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Üyesi 23 Şüpheli Yakalandı Bakan Yerlikaya: Kuyu-30 Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Üyesi 23 Şüpheli Yakalandı

"Siber Vatan'da Devriyelerimiz Görev Başında"

Bakan Yerlikaya, siber suçlarla mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü belirterek, "Siber Vatan’da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında. Siber suçlar ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek" dedi.

Operasyon Detayları

Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlar Giresun, Sivas, Mardin, Osmaniye, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Mersin, Kırşehir, Batman, İzmir, Samsun, Diyarbakır, Çorum, Konya, Adıyaman, Nevşehir, Kocaeli ve Trabzon olmak üzere 19 ilde düzenlendi. Operasyon sonucunda, 36 milyon TL değerinde 3 ev ve 3 araca satılamaz/devredilemez şerhi kondu ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.

Teşekkür ve Tebrik Mesajı

Bakan Yerlikaya, operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıkları ve operasyonu gerçekleştiren polis ekiplerine teşekkür ederek, "Milletimizin duası sizinle" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi